Friday, October 28, 2011

Tea Choice Nature's White



Salam & morning to all my lovely friends.
Today nak share sikit information pasal teh..baru2 ni saya sangat semangat mencari produk untuk mencerahkan, melicinkan dan sekatakan kulit...dan saya pun duk cari untuk menyihatkan dalaman jugak...



Saya ni memiliki masalah kulit seperti kulit tak sekata, ada bijik2 kecik kat muka, tona kulit kat muka gelap dari badan,ada pigmentasi, kulit kering, parut2 jerawat dan muka akan pucat macam zombie kalau time tak make up...macam2 masalah kan? (sila tengok gambar) and dekat kaki lagi teruk...kulit kering pastu gatal2...bila garu sedap tak perasan sampai berdarah n tinggal parut T_T
Pakai la segala macam lotion memang makin teruk jadinya...sekarang pakai produk Moogoo, alhamdulillah dah okey sikit...tapi nak cari something yang boleh dibuat dari dalam badan kita...
Sebelum ni saya mengamalkan makan vitamin C, E dan Evening Primrose...berkesan tu berkesan tapi still tak sepenuhnya...nak buat macam mana saya tak suka makan sayur...ehehehe :p



 Parut jerawat


Bijik2 halus di dahi



 Pigmentasi dan kulit pucat

So sekarang mula duk mencari apa2 yang patut...mula2 duk servey, macam beminat dengan produk Collagen yang macam2 jenis ada di pasaran tu..tapi bila servey2 n tanya orang ramai...banyak cakap produk tu menaikkan berat badan...so untuk saya yang dah memang gemok...memang reject la kan...

so bila pusing2 merata...masuk Sasa, jumpa la tea dari Tea's Choice...ada 5 jenis teh yang boleh dipilih...Rooibos Tea, Lipid Thin, Sugar Cut, Gout Less and Nature's White...so saya pun balik try Google dulu dalam internet, jumpa apa2 yang patut...lepas dah berpuas hati baru beli terus...tapi sales person tu cakap nak nampak effect kena minum dalam 2 - 3 kotak baru nampak kesan la...

Ni info tentang teh ni yang saya ambil dalam website diorang..untuk produk2 lain leh masuk dalam website ni...http://www.teachoice.info/product.php

Price: RM38.00 for 20 sachet


A rich blend of Organic rooibos with rose buds, rosehips & rosemary


Rose and rosehips, being rich in Vitamin C and iron are well known for their skin whitening properties and the maintenance of menstrual health. Combined with rooibos, this specially formulated blend also promotes healthy hair and nails.
Health benefits
·         best source of vitamin C for skin whitening & anti-aging
·         promote skin, nail and hair health
·         promote menstruation and reduce premenstrual symptoms
·         boost immune system and combat cough & flu


 

 
Boleh tambah honey kalau nak...tapi tak tambah pun dah sedap

 

 So untuk post kali ni...lebih untuk nak introduce...so saya ambil gambar2 muka saya dengan condition yang tak okey...harap2 lepas minum ada la perbezaan sikit...nak kahwin ni mau cantik banyak2...hehehehe..pastu leh la buat picture sebelum and selepas...dan tunjuk dalam next post saya :)

9 comments:

  1. perlu ke tunjuk muka sbg bukti....before and after la kiranya...

    ReplyDelete
  2. suri- perlu rr bro :p

    Fariza- halal..leh minum..try la..heee :)

    ReplyDelete
  3. Untuk pmpn je ker?
    Laki blh x minum?

    ReplyDelete
  4. laki pun boleh la..unisex..hehehe

    ReplyDelete
  5. nana try la..mane tau berkesan..stiap org efek laen2 sket kan..hehehe..

    ReplyDelete
  6. best2... will try..
    hope sempat la dpt muke yg cantek dalam mase 3 bulan neh.. hihi =)

    ReplyDelete