Sunday, December 4, 2011

Teaser Kain Akad Nikah

Salam...monday blues saya harini...rabu ni nak pergi Shah Alam jumpa BFFs..yeay!


berbalik ke topik..Last ENTRY ada sy mintak tolong rakan2 carikan kain akad dari jenis Cotton Lace kan...contoh macam Kelly ni pakai...




Tapi penat mencarik tak jumpak...last2 kat penang yang ada...heee...tapi kain sy beli tak sama macam kain kelly...tak mampu sy nak pakai French Cotton Lace macam dia...lari bajet terus...so dah malas pikir panjang...rembat jek crochet lace ni...dengan harga extremely murah...siap beli kain untuk baju laki...

bak kata owner kedai "ken ni fashion lama, tak dak orang nak pakai dah...kami nak clear stok"

So lantak lah orang nak ckp fashion lama or what kan...bawak balek rumah...mak cakap ha orang2 dulu memang pakai ken camni...zaman2 arwah maktok dulu...tapi lega sebab mak sendiri suka ken sy beli (mak sy ni jenis fussy sket)...





So sekarang, alhamdulillah...dah lega...setel satu masalah...walaupun awal gila beli...tambah2 save banyak duit kot...hahaha :p

74 comments:

  1. wah..!! lain ke..? nmpk cam sama je..
    eh, betul laaa sgt cantik + klasik..

    apa nama kedai kt penang tu..? hihihi

    ReplyDelete
  2. haah kain org dulu2 pakai..heheh..kedai tu nama F.A Karim..dekat area chowrosta..kdai kecik jek..bukan mcm jakel or nagoya sume..n price utk french lace smua pun mmg murah2..dia xjual mahal mcm jakel..

    ReplyDelete
  3. murahhhhhhhhhhhhhhhhhh?????????????
    dekar area chowrosta ekkk???
    kalo g naik feri jalan kaki dr feri tu gamak2 jauh tak???

    Mood : tak suka drive kete dlm penang pulau tu....ekekekeke

    ReplyDelete
  4. eimy- haah sangat oke2..tapi kalo jalan kaki tu mau tecabut jugak la..jauh tu..amek la pengangkutan awam..hehehehe..kalo x silap bas rapid penang byk lalu chowrosta..

    ReplyDelete
  5. walaupun klasik yang penting cantik...

    ReplyDelete
  6. cantek kot rinaa.....skrg fesyen2 klasik semua tgh in balik....lgpon nak sama dah ngan kelly punya tuu....

    nasib kedai tu kat penang...kalo tak nak serbuuu....!!

    ReplyDelete
  7. iffah- hehe tula xkesah la lame ke baru ke kan :p

    puan lijah (hehehe)...apa salahnya kalo nak pesan sy leh belikan..nanti kan sy nak kena jumpa awk gak..nak antar kain utk veil..hehehe..nak x?

    ReplyDelete
  8. i lagi suke kain mcm nie hehe..cotton lace la..sgt classic n i love classic hehehe

    ReplyDelete
  9. btul tu uya...sgt vintage kan :)

    ReplyDelete
  10. Salam, saya farah (silent reader), berminat sgt dgn idea wedding dress guna cotton lace ni. Nak tanya yg kelly ni dia ada blog ke? boleh tahu? try serach internet, xjumpa pon cotton lace ni mcm mana..hihi..saya di johor bahru..thanx rina

    ReplyDelete
  11. outcome nye nanti msti cantik.. traditional is always beautiful

    ReplyDelete
  12. hye farah, kelly xde blog..try buka entry sy sebelum ni..

    http://rinahamid.blogspot.com/2011/11/need-help-from-blogger-brides-or-anyone.html

    tu contoh2 cotton lace..hehe :)

    ReplyDelete
  13. cantik nye kain tu rina...jatuh hati gak..huhuhu...agk2 area terengganu & kelantan ade x??hehehe

    ReplyDelete
  14. yaaaaa mmg murah..saya pun bli kain lace nikah kat ctu..mmg murah gila..kain satin baju melayu pun murahhhhhh..mmg save kannn

    ReplyDelete
  15. nia ain- aritu rina g cari kat kuala trenganu..sekita2 pasar payang tp xde la..kelantan xpasti pulak..ehehe

    lina lilo- haah mmg sangat murah..hehehe..wedding awk dah lepas eh?

    ReplyDelete
  16. membuak2 rasa nk tau murah tu mcm mn. bg laaa satu rega lace semeter bape contohnyaaaaa.....huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  17. hehehe oke2 rina gtau..semeter rm35 jek...tp rina dpt sepesel sket sbb time beli ritu beli byk2..heheheh..murah kan?

    ReplyDelete
  18. murahhhhh!!!!
    HARUS terjah situ utk beli kain lace....aduiiiiiii jatuh rega tu kira murah tauuuu!!!! confirm chantek2 lace kat sana...jakel pun buat sale bape sgt laaa murahnyerrr!! huhuhu

    ReplyDelete
  19. eimy- memang harus sangat...tapi kedai dia kecik je..x byk kain mcm jakel...french lace kat die pun x mahal mcm jakel...cuma kena sabar sket la sebab kedai tu owner mamak...so kaler2 terang2 banyak laa..tapi ada jugak kaler2 soft..cuma tak banyak choice...

    ReplyDelete
  20. wah sy selalu g sana..mmg kat penang pandai cr boleh dpt murah2 =) sbb slalu g shooting saje2 di area sana...btw the choice u pick is aboslutely nice for newly bride...

    ReplyDelete
  21. Kain pesen lama ke, baru ke, yang penting tuan nak pakai tu sukaaa. :D

    ReplyDelete
  22. cantiknye! mcm ala2 mood romantic & classic je tgk kain jenis mcm ni :)
    agak2 ade byk lg x? nk kirim kat kwn yg balik penang nnt la.. haha. tgk2 terus jatuh hati.

    ReplyDelete
  23. farahD- wah shooting ape tu dear? nak join..hehehehe

    reena- haah tu la xkesah mane2 asal kita suka :)

    marya- ada banyak lg...cepat2 singgah ke kdai tu..hehehe..tp dis lace bukan french lace tau...die korean lace..dats y murah..heheheh

    ReplyDelete
  24. hi rina,

    kalo saya nk pesan awk tolg belikan kain lace ni boleh?sbb saya pun tgh cari kain ni n smpai skrg xjupa yg murah mcm awk beli..kalo boleh,nnti sya bg no phone,so senang kita nk contact..thanks

    ReplyDelete
  25. owh,lupa nk bgtau,nama saya ira..sya yg komen nk mita awk tlg belikan kain 2..=)

    ReplyDelete
  26. hye ira...insyaallah boleh xde masalah..cuma awk tngal mana eh? nti email la no fon awk kat riena1986@gmail.com

    ReplyDelete
  27. cantekk...semln tgk kt jakel sepasang rm580 trus tutup mata eventho my mum suh beli somthing like this. so i go for ordinary lace.
    :(

    nti ujung bulan pegy penang nak tgk lah. haih nape tak stumble upon ur blog seblm beli kain :(

    ReplyDelete
  28. saya dh email kt awk..thanks sgt2!!hepi..=) -ira

    ReplyDelete
  29. cik qemm- haah jakel mmg mahal la..i tengok rm685 lace camni..tp french lace mmg mahal yunk..dis one korean lace jek..tu yg murah..nti meh png boleh singah kedai FA Karim ya :)

    ReplyDelete
  30. sgt cantik!..xkesah la fesyen lm ke baru ke..nnt nk p serbu FA karim tu la :P thx 4 da info!

    ReplyDelete
  31. eyanne- sila serbu ye..heheh..tp semalam sy g tgk kain tu da tgal sket..so cepat2 pergi eh..hehehe :)

    ReplyDelete
  32. u..cantek.. i nk patch lace pakai kain ni la.. nk alamat.. atieshaadriana@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  33. cik tqah- kain ni not sure la leh patch lace or x..sbb bunga dia rapat2..tp leh try tengok..nak alamat apa eh? alamat kedai ka? hehe

    ReplyDelete
  34. oh.. xdak la.. kot2 bleh patch ikut bentuk ke.. huhuhuhu.. i xtau jalan penang.. nk kena google kot2 ada jual kt kl.. huhu

    ReplyDelete
  35. Rina , i want this ! lawa . boleh nk mintak rina belikan ? im stay terengganu . susah nk cari :(. kt jakel pun mahal . tk mampu . ;(

    ReplyDelete
  36. cik tqah- kain mcm ni susah sket nak patch kot...sbb die bunga rapat..bile nak dtg nti leh sy tjuk jalan :)

    ratu- sori lmbat reply..boleh..tp sy kena tgk dlu kain tu ade lg ke x..email me ur no riena1986@gmail.com :)

    ReplyDelete
  37. hai rina. im your reader :)

    i fall in love dgn kain mcm ni. look classic.

    warna pastel blue ada tak? mcm nk kirim. i duk kl :)

    ReplyDelete
  38. a'a- thnx ya sudi singgah sini :)
    kaler yang tinggal i g isnin bru ni krim jek..putih dah tgal 2m at dat time..sori yer..huhu

    ReplyDelete
  39. owh..ruginya...i try cari dkt kl dlu.i baru tau kain tu nama korean lace. tq bg tau. hehehe :)

    ReplyDelete
  40. A'a- haah u try carik kat kl..i pun aritu smpat beli kat sorg je anonymous reader..lepas tu ada 2 org email i mtk beli mmg dah abes..sori sgt eh..

    ReplyDelete
  41. since smlm i terfikir2 n terbayang2 baju ni..ouh cantik dan sgt cantik...huhu

    ReplyDelete
  42. kite dok sabah...nun jauh d sana..hehe

    ReplyDelete
  43. Rina.. cantiknya kain ni.. jauh pulak penang kalau nk g beli. dah terbayang2 dlm otak ni. tension je kt KL lace mahal2. hehe. cantik! Nak beli laa. huhu..

    ReplyDelete
  44. mai- jauhnyee...nanti nak plan honeymoon kt sane..hehehe..sampoerna oke kan situ?

    shayra- heheh mmg kt kl mahal...meh la trun png beli..aritu sy g kedai tu kain mcm ni dah tgal sket la..putih dah tgal 2m..krim pn tgal dlm 5m..tp tu mgu lepas la..sy ada tny dorg bila nak restock, tp die sndiri ckp kain ni die ikot musim...kalo byk permintaan bru die amek..nti kite try suh die restok oke :)

    ReplyDelete
  45. rina, bleh email suria x price kain ni per meter..hikhik
    shuria3@yahoo.com

    nk tau sama ke x yg suria tgh survey :)

    ReplyDelete
  46. sorry rina..br bace ur komen..ha'a..best gak utk honeymoon, awak pegi mabul island or kapalai island..besttt

    ReplyDelete
  47. and one more thing, i da dpt kain mcm ni..happy giler..murah pulak tu..hehe

    ReplyDelete
  48. msti tak caye klu kite gtau..dpt kat kdai pakistan dkat tawau gak...rm40.00 je for 4 m..yg tu pun die da simpan kat dlm stor...coz tinggal baki yg tu je...murah kn??

    ReplyDelete
  49. wahh serious?? giler murah..huhu..haah kain mcm tu kan dah jrg org pakai..so mmg mrh la..xde teaser ke?

    ReplyDelete
  50. dear..nnt i upload k...tak sempt lg

    ReplyDelete
  51. Salam Rina, saya farah your silent reader, before ni ada tanya pasal cotton lace. Alhamdulillah dah berjaya beli. tp beli dekat Jakel shah alam je.hahaha..mahal la skit..tp nak g travel penang dr Jb pon jauh ;( kain tu dapat semeter rm78. mahal kan..tp nak punya pasal..inspired ngan rina la ni. terima kasih share info..like your blog

    ReplyDelete
  52. farah- salam..betul2..aritu sy tgk jakel shah alam kain mcm sy rm78..same mcm awk nye kot..hehehe..tp sy beli kt penang jek..btw jb kt mana? :p

    ReplyDelete
  53. Haha..dah jadi habit hari2 buke blog Rina and other B2B :) JB di skudai..cn xsyiok la option kain nikah..xsbr nak tgk gmbr wedding Rina..

    ReplyDelete
  54. Rina..i pon ada satu bju old school mcmni..kaler hitam..pon x beli kat jakel or nagoya. Beli kat kdi kcik pak bengali yg juai..puas hati tau..kdg2 bnda yg murah boleh nmpk mhl if pndai mengayakan..btol x? -lyana-

    ReplyDelete
  55. Salam,

    Ha,cmne progress kaen 2?da anta to tailor??excited nak tgk hasiLnye! Hehehehe

    ReplyDelete
  56. orked violet- hehehe..dah siap dah pun..tgu lepas akad nti bru kite wat review okeh :)

    ReplyDelete
  57. thanks =)
    BTW, ri2 pusing2 kdai kaen, jmpe kaen exactLy cm2 but the price is RM20 per meter.murah kan?tp kdai mmg oLdskool la..huhu
    sape interested bleh dtg perak,in case kaen kt penang abes.hehehe
    Thanks Rina. Sya pon cm ske idea Rina.nk tnggu Rina punye, then br bLeh proceed =)

    ReplyDelete
  58. kak..tempah kat mana baju?cantik sgt..

    ReplyDelete
  59. dear rina..kain ni ader stock lagi tak ye...
    nak jugak..ingat nak buat baju resepsi...kalau sempat baju nikah pun boleh...kalau ada..rina boleh tolong blikan tak ye...

    ReplyDelete
  60. ana- kain ni mmg dah abes..sy pun duk cri kain ni utk bsnes sy..tp mmg da x jupe..tp kaler baby pink ade! kalo minat leh la belikan :)

    ReplyDelete
  61. rina: hehe bc komen rina kt atas ni saying that kaler baby pink ade, corak dia mcmn rina? ish nk mtk rina tlg belikan blh ke....*kalau x blh xpe dear, yuyu tnye je hehe*

    ReplyDelete
  62. yuyu- corak die same gak mcm baju sy utk akad nikah ni..kalo nak email kt sy sng sket.. riena1986@gmail.com..thnx!

    ReplyDelete
  63. Hai sis rini..im silent reader ur blog..btw im bella.. :) cantiknya lace tue sis..agak2 ade lagi tak jual di penang tempat sis beli tue? kat kl mahal sangatla.. dah survey semua mahal2..tak mampu nak beli mahal2 sgt.. berapa meter ye sis beli?

    ReplyDelete
  64. salam dear leh bgi contact kedai tu x?saya nk kol tnya ada stock ke x?sya dri seberang perai.huhu ag satu nk tnya,tailor yg awk ckp tu,foon kot klo x silap,kt mna?

    ReplyDelete
  65. salam dear leh bgi contact kedai tu x?saya nk kol tnya ada stock ke x?sya dri seberang perai.huhu ag satu nk tnya,tailor yg awk ckp tu,foon kot klo x silap,kt mna?

    ReplyDelete
  66. anon & miss shorty..pleas email to me ya.. senang nak smbg dlm email.. riena1986@gmail.com.. tq!

    ReplyDelete
  67. ada lagi x kain 2 ye? msg sy, ngat nk mtx tolong belikan , syikin_hepygurl@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  68. akak saya pon minat emel saya cici_ukm@yahoo.com

    ReplyDelete