Thursday, February 23, 2012

Ribbon Strips Pelamin

Salam gurls,

baru jek last few entries ada post about ribbon strips photobooth yang cute...

tengok sini: http://rinahamid.blogspot.com/2012/02/ribbon-photobooth.html

today duk blogwalking, saya jumpa orang pakai ribbon strips tu untuk buat mini pelamin...so adorable..

dulu ada gak terpikir nak buat macam tu untuk pelamin akad...but i know my mak very well...

we've decided not to have any pelamin during solemnization day since akad buat kat masjid...i did ordered this ribbon strips untuk outdoor photo shoot from Oh Wow, Lovely!

Source pics from Shahida Shariff 
(more pics please click the above link)






So kalau ada any B2B out there nak buat macam ni, boleh la try...sebab mini pelamin paper fan tu macam dah ramai orang buat kan..lepas jadi mini pelamin akad / tunang, boleh tolak tepi kerusi2 tu semua and buat photo booth...kannn?

P/S: kalau any B2B nak tempah baju saya suggest jugak Shahida Shariff ni...she's the owner of ButtonmyButtons...all her designs are super cute and trademark die ribbon baju kurung...me likeeeyyy!

bye!

10 comments:

  1. agree! hari tu g Butik ButtonsMyButtons georgeous2 syngguh baju die.. & shahira tu pon very nice & friendly =)

    ReplyDelete
  2. cantek kan? i pernah terfikir nk buat deco time kawen gune ribbon strips ni..or u can also use kain meter..potong halus2..cantek n simple :) baju pun cantek~

    ReplyDelete
  3. I think I know her! She has a blog: chezzem.blogspot.com baru baca blog die tadi ;)

    ReplyDelete
  4. Maria- yup shahida mmg sgt frenly..n bju die pon santek!

    Ifah n aishah- yup mmg cntik..hehe

    Hunny- sgt save..xsmpai ratus pun..hehehe

    Intan- mmg sume cntik kan..hehe

    Anon- really?? Thnx 4 d info dear!

    ReplyDelete
  5. rina, keciknye dunia.. i br perasan yg shahira tu tunang my schoolmate.. n ur tunang also my schoolmate.. (yg ni da lme tau :P)

    btw, cantek ribbon strips ni.. thanks kak intan @choclairissa sbb bg idea ni.. tp xtau jd ke x i nk diy.. huuu~

    ReplyDelete
  6. rina, i br perasan shahira ni tunang kpd my schoolmate.. fyi, ur en.tunang also my schoolmate (yg ni da lame tau :P) keciknye dunia.. hehe

    btw, cantek ribbon strips ni.. thanks kak intan @choclairissa sbb bg idea ni.. tp xtau jd ke x i mendeco nye nnt.. hehe

    ReplyDelete
  7. mrs.razi- oic..yeke tunang kite satu skola?? hak hak..msti die buas giler kt skola dlu..awk skola rendah or menegah same ngn die?

    haah ribbon strips mmg santek sgt n cute! :)

    ReplyDelete