Wednesday, February 1, 2012

Sepagi di Jakel

Salam...wah wah wahh dah hampir seminggu tak post pape entry...bercuti buat sementara waktu...spending quality times with BFFs and tunang...and also having a discussion with my designer...

Last Saturday pergi Jakel Shah Alam untuk beli kain...nampaknya satu kerja settle...cuma kena tunggu the outcome...hopefully all went well during discussion with my designer...nanti saya post entri lain untuk my dress inspirasi...for now nak gedik2 dalam jakel dlu..hak hakk...

to others B2B, mesti da tahu yang sy ni non stop asyik tanya sal lace, lace n lace...smpai dah muak...but thanks a lot to everyone in B2B group yang banyak help me a lot...

Memandangkan saya gemarkan kain lace berbunga rapat, saya cari jugak sampai dapat...


btw, sumber inspirasi saya dari blog Rilla Amrillah berkenaan Prada Lace: http://kandadindawithlove.blogspot.com/2012/01/guipure-lace-aka-prada-lace.html

Thanks Rilla yang banyak layan sy dalam fesbuk..haha
dan jugak Suria punya lace yang dia beli kat Indon...sangat santek okess: http://al-suria.blogspot.com/2012/01/kepayahan-mencari-tailor-untuk-nikah.html

sangat inspired!

sebelum ni confuse dengan Cotton Lace and French Lace...French Lace ada banyak jenis...tapi saya pilih French lace yang bunga rapat...sebab yang tu paling berkenan :p

tapi kann..boleh tak rasa macam tertipu oleh lighting or maybe dalam camera turn out colour different...sebab kain saya beli dusty pink tapi dalam gambar nampak purple...adehhh~

Ni contoh Cotton Lace...tebal sedikit...dan lebih sesuai untuk yang kurus...saya letak kat badan mmg nampak gedabak...price lace ni RM780 untuk 2meter lace dan termasuk skali chiffon dan lining...


Ni French Lace bunga rapat...tunjuk teaser je la eh...ni lace saya beli...dusty pink...tapi dalam gambar macam purple la pulak...RM 680 per meter...tapi sebab designer ada skali so dpt designer rate...

Lace yang saya beli atas meja tuhh...sini nampak pink pulak...huhu

Pastu pic lain bergedik dengan rakan2 dalam Jakel..hahaha...

cantek kan kawan saya ni? heheh

Kawan sy ni nak kahwin jugak bulan 7 ni..ehehe





Okeh tu je nak update buat masa sekarang...harap2 baju tu turn out gojes walaupun dah macam tertipu dengan lighting...


bye!

34 comments:

  1. Syantiknya lace tue...

    padan la ngan harga dia...:D

    ReplyDelete
  2. cantiknyaaaaaa!!
    mahal jugak kan kt malaysia.. x mampunyaaa, hihi
    alhamdulillah, tercapai jgak hajat rina nk lace yg cun! xsabaq nk tgk dress rina :D

    cantik² lah kwn rina, hehe :D

    ReplyDelete
  3. dun worry..mesti gojes punye la :)

    ReplyDelete
  4. iena- huhu kdg2 rasa mcm mebazir jugak :(

    suria- haah beza byk dari indon..rasa mcm rugi pas beli..kuar duit utk kain bodo2..haha

    tqah- thnx dear..hope so..hrp2 x nmpak gemok nanti :p

    ReplyDelete
  5. Walaupun nampak blur-blur, but I'm sure lace tu sangat cantik!

    ReplyDelete
  6. serius cantik? for nikah ke dear? good luck! :)

    ReplyDelete
  7. me pengsan tengok harga . hari ahad ni nnti baru nak g tengok kain kain lace ni =)

    ReplyDelete
  8. rilla- huhu hrp2 outcome die mcm kite nak..slagi baju x siap slagi tu riso..haha

    kikin- ni utk time sanding..thnx!

    ratu- tgk kat jakel ke yang? good luck ye :)

    ReplyDelete
  9. aduhh, cantiknye lace tu..kite pon dah terbekenan dgn lace mcm tu...nak gune utk wedding sendiri mcm xsempat. sbb parent rancang nak pergi bandung bulan 10 ni. pesan kat dorg, then simpan, mana tau leh gune nanti :)

    can't wait for the outcome!!!

    ReplyDelete
  10. wahhh~~ cantik2~ color memang sangat in. i suke dusty pink! tak sabar nk tgk outcome!

    ReplyDelete
  11. epa- thnx!xpe awak leh pakai lace tu utk baju raya or pakai kt kenduri..heee...

    waty- ur theme dusty pink jugak ke?

    ReplyDelete
  12. tak pa.. skali ja..
    demi memenuhi citarasa sendiri..

    ReplyDelete
  13. cantikkk..
    tp mmg la mesti tertipu dgn lighting kan.. ramai dah b2b kena.. sian uolss..
    tkkan pulak kite nak kena keluar bwk kain dr jakel then tgk cahaya kat luar kedai tu.. hihi.. ;p
    klu dpt buat mcm tu, confirm x salah pilih kaler kut.. :)

    ReplyDelete
  14. iena- haha tula tp sdh sbb dlm gmbr mcm kaler lain..huk hukk

    nasha- tulah pasal..terpaksa redha..kain pn dah bg kt org wat baju..

    nana- mmg cantik..tp sesuai utk org kurus..hehehe

    ReplyDelete
  15. Tak babe. Color lain. Tapi dudty pink mmg all time fav la! Heheheh

    ReplyDelete
  16. hi dear, im b2b kelantan..hehee

    i suke baca blog u tau especally bab2 lace sebab i pun gila lace. i pun beli macam u yang gambar first.cotton lace...hehe. tapi beli sekali ngan kain baju melayu dapat designer rate jugak.

    x beli yang french lace x mampu...huhu. harga designer berapa ye?

    ReplyDelete
  17. Shida- wah u beli kt jakel gak eh?? Designer rate 40% dskaun..u beli brp cotton lace tu??

    ReplyDelete
  18. a'ah beli kat jakel kl. omg shida baru baca entry prada lace tu gulp cantiknyeee

    shida beli tu sebenarnya package sekali ngan baju melayu. tapi biasalah dia bagi kain satin, mana cantik pakai buat nikah je lepas tu x leh pakai dah buat apa kan.

    pilih punya pilh, semua shida tukar jadinya:
    - 2 meter kain cotton lace (bidang60 so banyak lebih since im petite).
    - 4 meter kain satin untuk lining
    - 3 meter kain chiffon (yang ni semeter saja 30lebih tapi lupa dia bagi shida berapa)
    - 5 meter kain baju melayu (kain valentro) semeter 30 lebih jugak tapi dia bagi 25 rasanya.

    so total up RM700 tepat. murah x? masa bayar dia x buat detail, sebab dia kata dia bagi murah sangat, so dalam resit tulis package RM700...kehkeh

    ReplyDelete
  19. rm 700 kalo dpt pakej untuk cotton lace not bad price..sbb price sy tgk 780 kan..pastu da tukar ngn chifon silk tu mmg mahal..hehehe..

    ReplyDelete
  20. Salam rina, me farah ni ur SR. cantik sgt2 kain yang rina beli.can't wait for the outcome. Rina share la harga upah designer..hari tu ada tgk kain ni kat jakel..tp xmampu..sob2..hehehe..kat JB ni celah mn la nak cri designer..

    ReplyDelete
  21. anon- salam..hrg upah tu dlm 800..sbb x amek designer femes..hehehe..kt png pun xde designer..tp sje gatal trun kl amek :p

    ReplyDelete
  22. Hi Rina, its me farah..thank reply my msg. owh rm800 untuk basic design ke? affordable latu. Try tanya Najib, riban T_T xmampu. Email Unaisah still no reply. Ade suggestion? Boleh juge turun KL nnti..hihi thank Rina

    ReplyDelete
  23. farah- yup my designer baru2 lgi..so price still oke..ehehe..try nazreen idris or jezmine saidan or shahida shariff..dorang leh dpt mrh..btw najib bukan mrh ke? las time i check rm650 utk workmanship..u dpt brp?

    ReplyDelete
  24. Really?!! I tanya Najib, price start rm1000 untuk baju nikah T_T. baju kahwin mule rm1300 plus veil ngan kasut. Nazreen idris dlm rm750. Jesmine saidan xtanya lagi. Rina tanya Najib bile? Kenal Shawn? Die punya baju cantik2 gak..tp belum reply my email.

    Farah JB

    ReplyDelete
    Replies
    1. babe, how come nazreen idris RM750?? i ask her, the cost 1.5k for nikah and 2k for reception..

      Delete
  25. farah- yup tp price to w/out kain la..yg u tny rm1k tu utk workmanship je ke? last year i tny dlm bulan 9 kot..huhu..shawn mane eh? huhu..name penuh die?

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  27. Sori farah i terdelet ur comment..ni yg payah pakai touchscreen ni..huhu..sori dear :(

    ReplyDelete
  28. haha..its ok rina :) dah mlm ni, tgk air asia ade big sale..penat la designer hunting ni T_T

    Farah JB

    ReplyDelete
  29. besnye ade sale..huhu..u try tgk shahida shariff..dari buttonmybutton..or mimpikita..so far dis new n upcoming designer price x riban..hehehe

    ReplyDelete
  30. Yup, dapat tiket g honeymoon pg blk rm300..hehe..happy jap :) oo my mua pos suggest pg ke mimpi kita. k farah try contact dia. thanx rina for being helpful and layan Farah. nice sgt!

    loves, FArah JB

    ReplyDelete
  31. salam, tumpang iklan. Visit http://www.facebook.com/LaceBeadsRhinestonesAndSuch. Ada menjual prada lace pada harga berpatutan. :)

    ReplyDelete
  32. Hi gorgeous,
    Jemput ke fbpage colourful lace,
    Prada lace cantik dan murah, tq

    ReplyDelete