Sunday, April 15, 2012

Vintage Purse la Konon

Salam pagi Ahad...

i'm working today!! sigh~

okelah nak update Jumaat lepas saja nak lepak2 Batu Feringhi...lama sangat2 tak pi okehhh..almost 2 years...plan nak cuci mata jek..tak mo beli apa2...tapi tulahhh...terbeli jugak...ni semua salah peniaga di situ..hahahaha...salahkan peniaga pulak sebab turunkan harga murah...

gambar sekadar hiasan

mana tak nya...boleh dikatakan semua peniaga malam tu macam desperate nak bisnes...sebab Rabu lepas kan earthquake, dan kawasan Batu Feringhi tu dulu kena teruk jugak pada Tsunami tahun 2004...mungkin disebabkan itu tak ramai yang pergi situ untuk sementara waktu...


memang siyes malam tu sy pergi boleh dikatakan almost every vendor yang jual fake bags ni turunkan price gila2...

pusing2 last2 memang mata sy dah terpaku kat satu purse ni...LV gred AAA la bak kata bangla tuh...letak harga RM150...saya memang takkan beli barang fake if the price more than RM100...baik beli ori punya terus...so dia tanya nak berapa...sy letak RM30...pastu dia marah2 pulak cakap mana boleh rendah sangat memang tak dapat laaa...n dia siap cakap ni kulit sangat baguusss...dia keluarkan lighter n bakar beg tu...konon nak tunjuk kalau bakar pun kulit beg tu tak terjejas...mula2 dia turunkan RM120...pastu dia bg RM80..saya tak mo...dia bagi last price RM65...pun saya tak mo..pastu terus saya blah...then dia panggil saya oke2 RM30 pun boleh...hahahaha...patut mula2 tadi saya letak RM15 jaaa...mesti dia boleh bagi jugak...hahahaha...memandangkan dia dah turunkan price sebanyak tu...ditambah pula dengan hasutan rakan2 cakap murah...n hasutan syaitan sikit...so saya ambik...






So kalau sesiapa dari korang nak pergi nite market Batu Feringhi untuk beli fake branded items, sila la tawar sehabis murah...kalau orang2 cakap key el tu mitak mahap laa...dari RM150 siap boleh double kot...

Ni antara gambar gedik yang sempat di ambil kat batu fringhi...maaf pakai cam henfon jek..huhu





P/S: tunggu gaji nak p lagi..duk taram henbeg pulakkk..adehh msti tunang marah nanti..hehehe

19 comments:

  1. Cantiknyee. Nak jugak boleh?? Purse da rosak huwaa

    ReplyDelete
  2. tipu jer harga RM150 tu.
    ntah2 dia beli RM10 jer. banyak untung dia dapat, kan.

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. but fake is still fake no matter how much it cost right?would by an original only and if buy stuff kat night market i would rather choose those without brand:)

    ReplyDelete
  4. But fake is still fake no matter how much they cost right?I would rather buy things with no brand then buy the fake ones or else I grab the original one:)

    ReplyDelete
  5. mila- purse murahan..heheh..

    rina lia- nak x? nti sy tlg belikan..heheh

    nini- haah agaknye lah..kos rm10 je rasanya tp kan main ltk ratusan..

    anon- depends on individual la kan..sy xkesah mana2 as long sy bekenan :)

    ReplyDelete
  6. lv vintage cantiklaa. btw: ape yg ade pada jenama kan.. hihi

    ReplyDelete
  7. sis cantik! Nak kirim satu.. aritu kat penang ok tak? Yg kecoh2 pasl gempa bumi aritu.. Btw, u cantik sis :) Berseri2 muka nak kawen ni.. hihi :)

    ReplyDelete
  8. gadis melayu- btol2..setakat brand jela mahal..tp as long leh pakai sudah..fungsi sama jugak..huhu

    rina ellisa- lagi satu tingal kaler pink..nak ke? heheheh..xbeseri pun sbb asek stres jek..huhuhu

    ReplyDelete
  9. Todiaa tawar sampai 30 hengget...hahaha....lawa laa...kita pon plan nk wat purse jadi barang dlm dulang jgkla...haha...

    ReplyDelete
  10. liza- hahaha..kalo barang hantaran jgn la pakai brg2 beli kt nite maket..hehehehe

    ReplyDelete
  11. sy rs sy nk beli tudung hahaha... ttba,xde kaitan! ok,ko pun tau,aku xsuka purse pjg tp ur purse looks nice :)

    ReplyDelete
  12. first picture tu nampak flawless sangat.. :)

    ReplyDelete
  13. yui- tudung ape ko nak beli? ko nak shawl? meh aku kasik..

    wawa- flawless sebab amek bwh cahaya..btol2 x pun..hahaha

    ReplyDelete
  14. Rina - sedih sgt la pulak kalau barang atas dulang beli kat paso malam..... :D

    ReplyDelete
  15. liza- tulah kann..xpe utk hantaran jek beli ori n mahal..tp ari2 biasa pakai biasa2 saja sudehh..huhu

    yui- ak tgk ko pakai oke jek..tp ko lebeh sesuai bawal..hehehe

    ReplyDelete
  16. liza ~ tau xpe,skali seumur hidup,blnje sakan je for ur wedding gifts nnti :)

    rin ~ tau xpe! bawak dihatiku hahahaha...

    ReplyDelete
  17. Errkk...sakan tu x jugaklaa...pengantin budget x boleh sakan2 sgt...lari berganti2 nanti duit...hahaahaha

    ReplyDelete