Thursday, April 26, 2012

Wedding Hijab Styles

Salam gurls,

dah lama tak update bout wedding stuffs...asyik melalut ke lain...ehehe...makin dekat nak kahwin makin malas ambik tau...

sekarang pening pulak nak decide style tudung / veil macam mana nak pakai untuk akad nikah and resepsi...actually sebelum ni dah decide nak pakai macam mana untuk resepsi and akad nikah...tapi otak ni asyik last minute tukar tu tukar ni....arghhh tak leh nak stick pada satu langsung...

bila google, macam2 style jumpa...macam2 fesyen...tapi kebanyakan kena tengok sesuai or tak dengan muka...macam muka saya sangat tak sesuai dengan tudung ada awning tuh...sangat nampak macam makcik2...

ni antara pic yang saya decide sebelum ni:

plan yang ni untuk reception but tak jadi....

untuk baju akad nikah, thanks to Puan Lijah from Non-Cinderella Story yang buatkan hijab / veil untuk sy inspired by Kelly Iskar ni...tapi last minute changes, saya tukar style lain sikit :p

tengok lace baju Adriani ni...oke ada stori behind that lace :p

But then, saya rasa kurang sesuai pulak...sebab still nampak leher dan nampak dada...bagi ex-brides di atas, mereka tergolong dalam kategori kurus dan tak ber dada kecik...saya pulak berlawanan...masa saya try baju akad nikah, style macam gambar di atas, tak berapa sesuai dengan saya...nampak lagi gemok sebab dada saya besar (-_-")

now saya nak cari fesyen hijab yang something different...antara contoh2 yang dicari dalam Google:

saya suka sangat tengok bride nih...gojes gila...perfect kot...huhu


pakai loop shawl in pastel color with inner lace


macam hoodie or loop shawl


Ala Moroccan Wedding #1

Ala Moroccan Wedding #2
style camni boleh buat untuk pergi dinner or event apa2 tapi sila cover leher bagi yang bertudung :)

jenuh sapa nak tolong belit2 untuk saya (-_-')

nak either cream or dusty pink plesss

Arabic hijab style...suka sangat yang nihh...tapi sapa nak belit kepala sy..huk hukkk

ni pusing cmna pulak?

btw, Kelly dah launch her own collection untuk tudung tau...check her FB page : 



Less is more kan?

So far itu jek berkenan...tapi kalau boleh tak mau la ikot sebijik2 macam pic2 kat atas...nak buat sesuatu yang baru...gedik kan? ahaha...saya pun tak tau lagi nak pilih mcm mana...ada yang dah try and error...ada few menjadi n ada jugak yang tak...so far memang satu saya dah pilih untuk akad nikah...gaya baru...hehehehe..tunggu saya kawen baru tengok okehh...harap2 tak nampak pelik :p

P/s: Still blur nak pakai camna untuk reception (-_-')

daaaa.

14 comments:

  1. suka lah yang 2nd last tu. ada gambar depan dia tak Rina? huhu

    ReplyDelete
  2. bestnyeee kalau sy pun pandai lilit2 shawl. hehe... nnt rina share ye cmne rina buat :)

    ReplyDelete
  3. tenangkan fikiran then baru decide okeh...

    Simple tapi vouge:D

    ReplyDelete
  4. lene- yg 2nd last tu depan dia pakai macam biasa kot..nti sy cuba cari okeh..mmg cntik tu :)

    marya- sy pun xpndai...kalau ada org buatkan oke la..mslhnye sy kena wat sorg..huk huk..insyaallah oke..

    iena- hehehe dah xleh tenang ni..asek tukar2 jek..

    gadis melayu- haah less is more kan :)

    ReplyDelete
  5. rina, yg second last tu rasanya penah nmpk dkt blog uya :D

    suria memang x reti nk belit², hihi :D

    ReplyDelete
  6. Lawanya pengantin yg tgn dia mcm tgh baca doa tuu...gorjes giler kot.....huhuuuuu....

    hbs tu, dh tau belum nk pakai cmne ni....

    ReplyDelete
  7. santik bangat rina. nnt pas kawin cpt2 review k

    ReplyDelete
  8. suka yang syezreen tu. yang dari GI punya gambar tu.... simple dan kemas.

    ReplyDelete
  9. suria- haah kt blog uya ada..sbb wedding bride tu agak femes la..kan? heheh

    liza- haah mmg siyes gojes yang amat..utk akad dah dcide tp utk reception belom..sbb belum dpt baju so xleh bajet nak pakai cmna..hehe

    nuha- insyaallah kalau masa mengizinkan okeh :)

    oshinz- mmg siyes sgt perfek..makeup cntik baju cntik deco wedding cntik fotog pn hebat...mmg semua pun perfek..huhu

    ReplyDelete
  10. now tengah cari idea tudung nikah, thanx sharing, ieda mmg daif sikit bab hijab nie....

    ReplyDelete
  11. ieda- hehehe..welcome ieda..so da decide nak pakai cmne?

    ReplyDelete
  12. cantik lah sis.. teringin nak pakai. isnyallah dh boleh plan untuk tunang nanti nk pakai apa. haha, tapi calon belom ada ni...

    but sis kenapa tak jadi yang ni?

    ReplyDelete
  13. fifiey- pakai la nti dear..mst cntik..hehehe..xpe dun wori nti2 ada la tu eh..
    x jadi sbb rasa muka pelek pakai camtu..haha

    ReplyDelete