Monday, August 13, 2012

Wedding Review #9: Reception Veil

Salam,

sedar tak sedar dah tinggal lagi 5 hari sahaja tinggal untuk berpuasa...sedih rasanya nak meninggalkan Ramadan kali ni...dan untuk pertama kalinya raya pertama akan sambut di Kuala Terengganu, kampung suami...tak pernah lagi beraya berjauhan dari keluarga sendiri...agak sedih...tapi seronok jugak sebab first time nak beraya dengan keluarga baru...hehe :)

sebelum sy nak buat review, minta tolong rakan2 blogger, mahupun silent reader, support saya dengan Like page sy di Facebook..


Insyaallah lepas raya nanti akan banyak update item2 terbaru oke..

back to main topic...nak review about my wedding veil...wedding veil saya ni custom made sekali dengan my wedding dress (later will review)... tempah from non other than Shanel Harun...

thanks to him for making me the dress and the veil...

tengah siap2...time ni serius rasa macam pwincess...hahaa


kain yang dipakai untuk buat veil saya dari kain dress saya jugak...so balance tu pakai buat veil...

Love the pearl details on my veil...

cuma mula2 time beli kain dengan Shanel, saya dah beli chiffon silk untuk buat veil...then time ambil, tiba2 Shanel tak pakai kain tu sebab veil sy request lebih sesuai pakai kain net...luckily it turn out to be nice...and kain chiffon tu dia tambah lagi kat kain dress saya supaya lebih flowy giteww...


oke ni time saja2 try baju before wedding...tengok betapa semaknya rumah...huhu...belakang veil...
actually serkup kat kepala tu kalau rambut pendek macam saya agak susah sikit nak pakai...sebab rambut tak cukup tebal...so kena pusing2 and tuck dalam leher...huhu



By the way, saya plan nak sewakan veil ni...so sorry for those yang tanyakan nak sewa veil ni tapi saya belum decide lagi untuk sewakan or not...
sesiapa boleh share tak berapa rate sesuai untuk disewakan eh? boleh share dengan saya through email oke... riena1986@gmail.com..thanks!

Nunite!

10 comments:

  1. Cantik and kreatif sgt u :D

    ReplyDelete
  2. both baju and veil..sgt ohsem dear..!! kan bagus kalau me pun leh pat baju cenggini..baru kawen..haha..

    ReplyDelete
  3. Wahhh cantikk...rina tinggi, sesuai lah veil panjang2 ni...nmpk lg tinggi......cantek3...

    ReplyDelete
  4. Dear, veil kamu SANGAT cantik okay..!

    ReplyDelete
  5. cantiknya, nak copy gambar veil boleh?

    ReplyDelete
  6. hye rina..i'm getting married soon..7months from now kot..n my dress color pink belacan..match x dgn veil u..huhu..i ingt nk buat sndri veil tp kain net yg i spend tuk dress je dah rm40 semeter..tailor i ckp suh sewa je klo nk veil pnjg2..veil u dgn turban tu bersambung ke?
    n brape ye if sewa?

    thnx;-). neropink87@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye nadea, boleh nak sewa. pls email to me.. riena1986@gmail.com.

      Delete