Thursday, September 20, 2012

Wedding Review #11: Photo Booth

Salam girls,

Sambung sikit2 apa yang dah ditinggalkan..huuu... Photo booth ni sebenarnya last minute plan...tak plan nak buat...sebab takdak kakitangan untuk buat (reminder to all B2Bs, please pleaasseeee don't ever think of handle everything on your own)...kalau korang semua nak buat apapun dalam wedding, make sure your family members or friends help u to do it...because as a bride u need to rest and relax...kalau banyak sangat benda nak handle, at the end of the day, jadi penat, jadi nak marah, jadi bridezilla and bila semua tu dah menguasai diri, boleh hilang seri nanti...nanti time wedding muka boleh nampak tired and kusam...

** photos ihsan dari Eka Jamaluddin, Enny Jasmin & Meyra Merican

recycle balik backdrop akad nikah untuk jadi photobooth...save money!
Strips Curtain from Oh Wow, Lovely! (OWL)
Banting from Just Print Advertising (Safinas Ishak)
Paper Lantern deco from Paper Lantern & Boxes


at first, saja2 gatai sembang ngan mak nak buat photo booth ni, mak tak bagi sebab no point katanya...plus pelamin kan dah ada...buat apa nak buat lagi tempat untuk ambil gambar...i was ok with it...lagipun dalam my family yang ambik tau pasal wedding mak n sy jek...yang lain laki2 tak ambil tau sangat...so tak mau membebankan mak dengan benda bukan2...

lepas tu, time lepak2 bersama Kak Liena Razak (owner Butik Alesya ~Shawls & Scarves)...dia suggest buat itu ini and nak tolong macam2 for my wedding...so sy just cakap nak melawak2 untuk pasang photo booth...terus dia ON...yeay! tapi props tak dak...kiranya photo booth kosong jek...
Then adik tak berdaftar sy, si Eka Jamaludin pulak nak tolong buatkan...time tu happy sebab kawan2 sudi nak tolong...terharu sat...plus mak pun approve untuk buat sebab ada orang nak tolong :p





inilah Eka Jamaludin..sorry pic kak Liena tak dak lah...thanks sis!

walaupun tak dak lah se gah manapun foto booth ni, tapi tetap happy sebab kawan2 sudi tolong menolong...datang malam2 kat dewan untuk deco ni...dengan penat lagi...nak belanja dua2 masih belum sempat...sorry... nanti ada masa nak belanja mereka2 yang banyak membantu :)

really appreciates it!

11 comments:

  1. I suka photobooth u! Colourfull :))

    ReplyDelete
  2. Hee...cantik je rina...less is more...x payah nk crowded2 sgt kan....lawa dah tuu...

    ReplyDelete
  3. Hi, Rina. Nak tanya. Macam mana awak buat bahagian top of your blog ni? Yang ada ur own photo as background.
    Pastu camne awak buat section utk home/wedding preparation/the hijabi doll ni?

    Appreciate if you can teach me

    Thanx in advance =)

    ReplyDelete
  4. nampak sweet dLm pic!

    bagos La idea rina ni =)

    ReplyDelete
  5. cik tqah- tq on behalf my fren yg tlg buat..huhu

    shura- tenx beb!

    liza- tenx liza!

    gadis melayu- tenx dik!

    azura- please email me at riena1986@gmail.com dear..sng nak xplen..hihihi..

    orked- tenx sis!

    ReplyDelete
  6. comel la photobooth rina ni.
    pastel kaler. hihii~

    ReplyDelete
  7. hamboi pngntin die cantik nyerr ;)

    ReplyDelete