Friday, March 1, 2013

Beautiful Abaya / Jubah Design

Salam Jumaat,

Hari ni nak bercerita serba sedikit pasal fashion jubah ataupun sekarang orang cakap abaya...

sebenarnya  sy ni bukanlah seorang yang berminat nak pakai jubah...jujur cakap dulu pernah pakai tapi orang cakap macam makcik2 dan paling teruk cakap "u ngandung ke?"...sentap hati mak, nak (ni time sebelum kahwin)

Tapi...

selepas mula berkerja kt KLIA...sempat jugaklah mata ni memerhati jubah / abaya yang dipakai pelancong2 yang datang ke negara ni...masya Allah cantik sangat2222222222x...dari minah Arab ke minah Turki ke minah Iran dan jugak orang Malaysia sendiri yang baru balik umrah, pakai jubah / abaya yang sy rasa sukar nak cari kat Malaysia ni...kalau ada pun harga mau cikai2 RM250 - RM500...dari bayar mahal2 baik sy upah ye dok?


So sedikit sebanyak mula lah tertarik dekat abaya ni...lagipun dah tua2 ni, dah rasa insaf, nak pakai baju longgar2 dan menutup aurat...huhu...then mulalah menggunakan khidmat Google untuk mencari jubah yang dijual online...tapi hampa, kat Malaysia jual mahal sangat...

tapi kebetulan, cousin sy nak mengerjakan umrah dan dia nak pergi Dubai sekali (katanya di Dubai price murah sikit compare to di Mekah), sy minta tolong dia carikan design yang macam sy nak...harap2 dia pulang nanti bawak dua tiga helai jubah yang dipesan...dan berharap harga tak semahal di Malaysia...hihihi...

Antara design2 yang sy nak...silalah layan kalau rajin...banyak gilaaa gambaq:

 my personal favorite, kalau tak dak kat sana nak upah tailor sini untuk baju raya :p

 oke seriously sebijik macam ni jumpa minah arab pakai kt KLIA...

 nakkkk!

 Lace Abaya...memang santekkkk~

 Ni abaya tau bukan baju lawyer pakai tu...

 abaya design macam zip...unik!



 Lace Abaya


 This Abaya pn sy nampak minah arab pakai kt KLIA...kat tangan dia color block stripes!

 bagi peminat vintage, ni lengan abaya tau...dia jahitkan bahagian tangan macam ni...so cute


Kalau sy pregnant, i'll definitely wear this!


and this!


Ni antara personal favorite jubah yang dijual kat Malaysia iaitu dari JubahSouq...
tapi price agak mahal...heeee





Haih rambang mata tengok..tak sabaq tunggu my cousin bawak pulang abaya...huhuhu

Bubye!

Love,

Rina Hamid

8 comments:

  1. Dress yg minah arab pakai tu mmg marveles luv it! now ieda pun minat abaya & baju maxi malas dah nak pakai seluaq ^_^

    ReplyDelete
  2. samelah kita pun mncari jubah/abaya!!muna bz google je weekend ni tp yg nmpk cuma jubah souq je.yg lain smua nk pre order..tu pun mak aiii mahal gila..klau rina ada jmp let me know lah!;)

    ReplyDelete
  3. akak... kite pon minat jubah abayaaaa :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. I ada jubah nak dijual kalau u nak cz my hubby is from Saudi so mmg byk jubah dia kasi i tp tak terpakai pun.kalau minat can email the pics. ada five jubah i nak let go.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear, yes i nak tgk ples..but size u ape eh? mybe u bole email kt i riena1986@gmail.com..tq dear!

      Delete
  6. umm gamar pls email me too sitrusk@ymail.com

    ReplyDelete