Friday, June 7, 2013

Jus Qaseh Gold Adinda untuk Mendapatkan Zuriat

Salam,

As promised nak story sikit pasal ikhtiar untuk mendapatkan zuriat..tapi nak tekankan di sini yang ni cuma salah satu cara jek...tak semestinya sy makan menjadi dan korang makan menjadi jugak...tiap2 badan manusia ni lain2..tapi tak salah sekiranya kita berusaha betul tak?



Btw sy dah mula mengamalkan Jus Qaseh Adinda (back then was Qaseh Adinda now dah jadi Qaseh Gold Adinda) dari sebelum kahwin lagi...about 3 / 4 years back...time tu consume untuk nak betulkan kitaran period...yes sy ada masalah dengan period...tak pernah menentu...and selalunya kitaran ialah 3 bulan sekali ataupun 2 bulan sekali...makanla segala bagai EPO / spirulina ka or any vitamins yang boleh betulkan hormon, tapi tak menjadi...the results remain the same...

lepas tu my BFF la suggest ambil Jus Qaseh ni...1st month try, sy amalkan 2 sudu waktu pagi dan 2 sudu waktu malam...tapi tak menjadi...rasa lebih bertenaga tapi period sama macam tu jugak...then sy pun sambung 2nd month amalkan 3 sudu pagi dan 3 sudu waktu malam...setiap hari dan alhamdulillah for the next 3 months memang tiap2 bulan period datang cuma kitaran lari sikit beberapa hari...tak tepat2 28 hari...tapi untuk amalkan 3 sudu pagi dan malam perlukan 2 botol  sebulan...actually x sampai pun...2 botol tahan dalam 23-25 hari saja..

lepas dari tu asyik consume Qaseh sj...tapi sadly, orang yang jual tu dah stop jadi agen...dan kat Penang rasanya tak famous sangat Qaseh ni...so susah nak cari stok...so sy stop...try macam2 produk lain, Jus Delima laa, Vegetable Drink la semua tak menjadi end up terus stop semua...sebab dah frust period dah tak menentu balik...stop lama jugakla sampai lepas kahwin...lepas dah kahwin beberapa bulan tak dak news pregnant, mula la nak mencari semula Jus Qaseh ni...gigih cari agen sana sini...and finally dapat tau yang my cousin sendiri pun duk consume jus Qaseh ni rupanya...since rumah dia dekat dengan HQ Qaseh (which is Ana Edar Sdn Bhd)...dia tolong belikan...tiap2 bulan wajib makan 2 botol macam biasa...and alhamdulillah, 2 bulan consume, terus pregnant...bersyukur sangat2 time tu...

Ramuan Jus Qaseh Gold Adinda:

Makanan Sunnah seperti Kurma, Madu, Za’faran, Habbatus Sauda’, Buah Tiin, Zaitun & Air Zam-zam. Diperkaya dengan kehebatan herba tradisi seperti Gingko & Sireh. KINI DENGAN KHASIAT DELIMA & ARABIC GUM

Qaseh GOLD ADINDA dengan rumusan khas untuk golongan wanita diperkaya dengan herba khusus seperti Passiflora, Pegaga & Manjakani


 Price: RM71.90 (WM)
RM76.90 (EM)

Khasiat Jus Qaseh Gold Adinda:

  1. Memudahkan pengambilan makanan sunnah harian
  2. Menambah tenaga
  3. Mencerdaskan minda
  4. Membuang toksin
  5. Melancarkan penyerapan dan perkumuhan
  6. Meningkatkan sistem imun
  7. Memperbaiki perjalanan darah dan sistem saraf
  8. Mempercepatkan penyembuhan
  9. Menstabilkan mood
  10. Menstabilkan hormon
* Qaseh selamat digunakan oleh seisi keluarga bermula usia 3 tahun. Sangat sesuai untuk wanita hamil, sedang berpantang dan menyusu kerana bahannya yang semulajadi

 
Cara Makan:


1. Makan 2-3 sudu besar pagi sewaktu perut kosong dan 2-3 sudu besar lagi sebelum tidur malam.
2. Gunakan sudu plastik.
3. Minum air yang banyak untuk mengeluarkan toksin dari tubuh.
 
WEBSITE: ANA EDAR SDN BHD

Jika korang berminat nak mencuba boleh layari website Ana Edar okeh..insya Allah makanan sunnah Nabi ni sangat mujarab...banyak produk2 lain pun dah banyak masukkan sekali makanan berasaskan sunnah ni...alhamdulillah...kalau nak makan untuk kesihatan pun boleh...tak semestinya untuk nak dapatkan zuriat sahaja okeh!

Love,

Rina Hamid

14 comments:

  1. Thanks for sharing! Me dulu ambil folic acid before conceive and amalkan minum teh hijau. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. well, most importantly we must not stop trying and believing that Allah has plan everything well for us. Keep on the faith, dua... insyaallah... Psst (i'm on my 8wks!).

    ReplyDelete
  3. oh period u dulu tak menentu ye? mcm i cycle semua ok on time cuma i senggugut tahap terukla huhu

    ReplyDelete
  4. wah bagus gak yer.. usaha kan..

    jijah before preggy minum jus perawan tu jer.. heee

    ReplyDelete
  5. Salam Rina,

    Nak mintak izin share this post sebagai testimoni dalam blog saya boleh? Of course akan link back here ;)

    Kalau nak beli Qaseh Gold boleh beli secara online:

    http://qasehgold.com/store/

    ReplyDelete
  6. salam..saya nk share testimoni ni boleh x? menarik sangat pengalaman awk bersama qaseh gold. -dalilah-

    ReplyDelete
  7. As salam. Mohon share rina.. Sy pn bru consume qaseh utk ubati hyperthyroid. Alhamdulillah pelan2 da ok. Nk share sbb tgh jual qaseh jgk..hrp diizinkan.

    ReplyDelete
  8. As salam. Mohon share blh rina?sy
    Pn amalkan qaseh. Ad hyperthyroid. Alhamdulillah makin ok. Nk buat testimoni sbb jual qaseh,nk tlg org pnyakit mcm sy jgk.ikut pengalaman sy,xbyk doc explain psl penyakit ni.huhu.hrp dpt keizinan.
    Kebetulan ad yg hidap hyperthyroid yg terbce kmen ni blh whatsapp/wechat/sms 0179882330.

    ReplyDelete
  9. As'Salam mohon share testimoni puan..

    ReplyDelete
  10. Saya senggugut teruk dan period x menentu.ambik softgel delima tupperware.sebulan makan dah ok sakit tu

    ReplyDelete
  11. salam.. saya nak tanya.. sya di diagnose with polysistic cycts.. where my ovum induk xkuar.. nak conceive lagi tu chance tu tak tau la.. my son dah 5yrs old..tapi jika di izinkan Allah nak la lagi satu zuriat tu...agak2 bole ke try ni?? my period pun tak regular...kalau ada pun cuma sehari je.. 2nd day dah abis..

    ReplyDelete
  12. salam..saya nk share testimoni ni blh x? saya jugak mengamalkan qaseh gold adinda ni :)

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100008206654923

    ReplyDelete
  13. boleh silakan la kepada semua yg nak share testimoni. sy tak kisah :)

    ReplyDelete