Monday, September 9, 2013

Baby Checklist

Salam,

Today day 29 weeks! weehoo! esok check up dekat SDMC. takot plesss sebab makan banyak gila since raya pertama. esok kali kedua nak minum air gula. neves aiii.
doakan yang baik-baik untuk sy dan baby eh. aamiin

Start hari Sabtu lepas baru lah 1st time keluar mencari barang baby bersama BFF, Nurul Mohammed. Dengan muka blur tak reti beli barang asyik duk tanya si Nurul barang ni murah ke mahal? nasib baik Nurul ni layankan saja. Siap bawak kan list yang macam makcik-makcik ni pi beli barang. padahal orang zaman sekarang boleh ja pakai notepad dekat hp tu kan.

 List ni ada 4 pages T_T
Kalau berminat saya boleh emel. Komen dekat entry ni emel korang ye :)
Sy dapat list ni pun dari blog mana tah. sorry sangat sebab sy Google banyak sangat blog pastu ambil sana sikit sini sikit. lepas tu compile.

Masa pi tu ingat nak beli semua barang, tapi macam mahal la pulak dekat Parkson. Beli 4 barang dah dekat RM100. padahal barang basic kot. Hari Ahad pergi dekat Giant pun 2 barang RM50. Cotton bud pun sebekas RM15. Apakah? 

So malas nak beli banyak-banyak sangat. Tunggu mak datang sini nak list kan barang-barang apa yang patut beli ke tak. Mujur la mak banyak sponsor barang. 

Playpen / Besen mandi / Set Berpantang and banyak lagi dia cakap nak bawak sini weekend ni. 
Lepas tu banyak barang pun recycle kak ipar punya. Kak ipar dah pesan baju-baju newborn perkakas baby tak yah beli. Pakai anak-anak dia punya sj. Lega dengar. Save sikit duit. huhuhu. 

Tapi barang-barang basic pun nak beli dah rasa mahal. muehehe. memang mahal betul mengalahkan barang orang dewasa. Tapi tak pa lah demi anak kan. Nanti ada rezeki anak pulak. 
Alhamdulillah husband dah confirm kerja. Gaji naik banyak jugak la. terkejut tengok. So bolehla tampung balik dan kitorang plan nak cari rumah. Harap-harap dapatla kami duduk rumah sendiri tak lama lagi. Cuma rumah masih belum jumpa dengan range harga yang kami dua mampu. hahaha.

 Btw since Sabtu lepak-lepak dengan BFFs kesayangan. Mehla layan gambar sikit.

 
Mak Buyung Nurul Mohammed
 


 Fza Amin




Dua-dua mak buyung. Nurul dah 33weeks, sy 29weeks. Tapi sy tak nampak pulak perut.
Mungkin faktor pemakaian kot. huhu

Lepas ni Nurul dah nak balik Tanjung Malim bersalin di sana. So tak dapat jumpa dah. Jumpa lepas masing-masing dah bersalin nanti. hoho.

Ciao~

Rina Hamid

25 comments:

  1. wow..4 pages..huhu..esok2 kalau perlu saila email rina eh ;)

    ReplyDelete
  2. alolo...kemain cantik list. shida pun macam tu, mula2 pegi baby ekspo kemain excited tapi tak tau nak beli apa, last2 main beli.

    second time barulah bwk kawan yg dah ada anak, asal die suruh beli je, beli...hehe.

    barang baby mmg mahal, nanges tengok harga lebih2 lagi yg branded (-___-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehe tula mahal yg amat. pstu mcm pelek ada beza ke cotton bud / cotton ball baby dgn org dewasa? sbb baby pny mahal gilerr. adult punya yg sy duk pakai rm2/rm3 jekk..huhu

      Delete
  3. sis, nk list juga... nurul3397@gmail.com

    ReplyDelete
  4. list tu cam menarik...nk jugak...
    ct_ernee@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. nk jgak hehe..
    mass_aurora@yahoo.com
    tq

    ReplyDelete
  6. Nurul ckp ramai org tego perut dia dh jatuh, dekat gmbr ni, baru kt perasan....haah laaa!!!

    ReplyDelete
  7. rina,.. kite nak list tu jugak eh? tq..hehe
    btw kite dah 32weeks. tp saje nak tgk list tu.. cam best je..wiwiwiii

    najwa725@yahoo.com

    tq rina

    ReplyDelete
  8. byk btol list..nk jugak sis..aritu bru bli bju baby 6 hlai dh dkt srtus lbh..mhal btol brg baby....
    musalmah.rahim@gmail.com

    ReplyDelete
  9. em bole buat rujukan untuk masa depan ni.. email saya sis..

    alise@richwiseplaster.com

    thanks..

    ReplyDelete
  10. Nk juga list tu rina....ni email cik mah..rahmah2287@yahoo.com...

    ReplyDelete
  11. Ahaa saya nak juga la list tu, bole guna utk rujukan..emel, sizj_16@yahoo.com terima kasih rina..

    ReplyDelete
  12. sis nak list tu boleh.. e_yah16@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. rina.. nak list jugak.. atiezkh@gmail.com... thanks....

    ReplyDelete
  14. rina..blh bg list x? dpwencesdyana@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. salam rina..nk checklist untk baby boleh? aixihah@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Salam..nak checklist ut jgk blh? aisyah86@gmail.com..thanks in advance ye :)

    ReplyDelete
  17. email untuk saya boleh? hudalulu89@gmail.com thanks for sharing ey.

    ReplyDelete