Thursday, October 24, 2013

Glitter / Sequin Wedding Dress

Salam,

Hye semua. Hamboih lama betui entry ni tersimpan dalam draft. tunggu masa nak publish pun tak menyempat-nyempat. Lama kan tak buat entry wedding. Rindu sangat nak post pasal wedding. Tapi semenjak preggy ni jadi pemalas sikit plus busy melampau kat ofis.

Since tak lama lagi nak cuti sekolah kan, confirm la banyak wedding akan berlangsung. Tahniah la untuk korang nak berkahwin tu. mintak maaf pada sesiapa invite atau bakal invite sy tak dapat nak hadirkan diri. Sebab dah sarat.

Patutnya entry ni dah lama buat untuk bagi idea pada bakal-bakal pengantin. Tapi macam dah terlambat sikit. haha. Yela untuk sesiapa nak melangsungkan perkahwinan hujung tahun ni mesti dah halfway siap baju pengantin kan. Tapi tak pa lah. Sy still share jugak. Sekarang ni dah trend sequin / glitter wedding. pada yang suka liplap anak mami boleh la ambil inspirasi dress dari gambar-gambar dekat bawah. sy suka sangat! trend kat malaysia ni rasanya start masa Hatta Dolmat buat untuk Yuna masa AIM kalau tak silap. dulu kalau tau awal-awal mesti side laki pakai macam ni. muehehehe. confirm meletop2.


p/s: make sure pakai spek mata hitam untuk elakkan silau~






























Cantik tak cantik tak? Memang santek sangat di mata sy. hehehe. anak mami kan suka liplap. muehehe.

Love,

Rina Hamid

15 comments:

  1. Akak, sy pon suka glitter ni..
    Nak buat wedding dress, tapi tunang tak bagi.. sedih.. Y__Y

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa. bru nak suggest kt awk buat cmni. xpela its ok jgn majuk2. hehe

      Delete
  2. cantik sis..especially klu wedding time malam..
    klu tghri takut silau2 nanti..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah btul2. mmg meghelit la nti. ala m daud kilau. heehehe

      Delete
  3. sukaaaaa. cantik sangat, nak buat tema raya tahun depan lah...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah boleh. buat simple mcm jubah letak kt tepi tgk ke, buat as belt ke. pun cantek!

      Delete
  4. fuhh! mmg terbaik okeh rina! tp material dia mesti mahal kan? hehehe.. saila ada sehelai top material glitter-sequin mcm ni, tp susah nak pakai sbb takut over sgt :(
    sampai skrg tak berpakai. sobs!

    tp kalau bt kawen memangggg meletop :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi xmahal pun saila. designer bju kawen sy dlu ade jual. rm150 utk 2.5m, okela kan dari hrg lace yg beratus2 tu. heheh. buat mcm gmbr jubah kt atas ni. letak kt tepi tgk n tepi pinggang skit pun oke :)

      Delete
    2. Mana sy nak dapat baju sequin tu gold kalau blh? Sy nak beli..

      Delete
  5. Canteknyerr..kawen dah lepas, jom buat utk pakai pegi annual dinner. heeee..=)

    ReplyDelete
  6. sesiapa minat nak beli kain sequin, jemput visit https://www.facebook.com/LaceBeadsRhinestonesAndSuch. thanks ye tuan tanah...tumpang promote

    ReplyDelete
  7. salam.. syafa ada jual sequin fabric ni juga... http://www.fb.com/syafazalizacollection
    ada mcm2 color.. white. black. red. yellow. oren. pink. fushia. blue. emerald green. royal blue. silver. grey.. etc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello sis rina... I nak order mcm mne ye?

      Delete
  8. siz ade x untuk swe???sbb i nk pkai g dnner je...i nk swe yg mcam yuna 2....ade x???

    ReplyDelete