Tuesday, April 7, 2015

Projek DIY : Part 2 - Dressing Table Area

Assalamualaikum semua,

Now sambung buat DIY lg from last update:

http://rinahamid.blogspot.com/2015/03/projek-diy-part-1-spray-perabot.html

Boleh kata every weekend ada je aktiviti nak buat. Tapi problem dengan sikap aku ni suka buat kerja sekerat jalan. Aku tak suka ada gangguan bila tengah buat sesuatu. bila ada gangguan dia automatik stop pastu tak buat2 dah sampai kesudah.

Weekend baru ni duk DIY sarung tilam. dahla aku takdak mesin jahit. so kena jahit pakai tangan. yang paling geram time jahit tu la jugak si Helena nak menempek situ. Siap duduk atas kain yang betul2 tengah duk jahit. bila tak layan, dia guling-guling atas kain tu dan sikit lagi nak kena jarum-jarum. geram jugaklaaa kan. nak buat time dia tidur memang payah sebab Helena tidur siang tak lama. setakat 30 minit je ke sejam je paling lama. nak buat kerja lain lagi. so memang tak boleh. nak mintak aboh Helena jagakan, masalahnya Helena kalau tengok benda baru atau pelik skit dia jadi jakun. nak jugak sebuk mai tengok apa aku buat. so tak guna jugak if suruh aboh tengokan. nak buat malam, aku rasa aku tidoq lagi awal dari Helena kadang-kadang. So aboh dia yang akan tidurkan. So berbalik pada cerita tadi, memang tinggal seketul la sarung tilam tu kat situ. tunggu mood rajin datang semula lain kali.

Bila bosan duk rumah, nak jugak carik something yang boleh dibuat. yang tidah merbahaya pada anak. Alih-alih sambung la balik deco dressing table area ni.


Minggu lepas ada beli karpet bulu alas kaki dari kaison. Tapi boleh pulak tak cukup lagi satu. hisshhh. So kena lah cover dengan frame-frame yg sy DIY jugak. Very the pinky pinky kan. dah macam kanak-kanak rebina haaaa. Nak bagi romentik-romentik sikit. wahahaha.

Which one better? Cermin bulat ke cermin square kat pic bawah?

Plan ada duit lebih skit maybe letak karpet bawah dressing table ni? yay or nay?
Sebab tak suka lantai kayu laminate macam ni walaupun org ckp lg mahal laminate floor.



 Fluffy sangat karpet alas kaki Kaison ni. Mak sukaaaa sangattttt. 
RM9.90 je hokay.

DIY posters

Well apa komen korang? this area still ada kekurangan somewhere. yelah dah nama deco bajet. tunggu ada bajet lah baru buat kan.

For now master bedroom ni baru ada dressing table. Almari dan katil tarak lagi. So akan di update from time to time. 

Till then~

Rina Hamid

16 comments:

  1. Replies
    1. kannn. hahaha. prefer square jugak tapi kdg2 rs nak bulat jugak. hahahah

      Delete
  2. Aloh jelesnya rina...
    Kalau buat kat rumah, habis diproject Luth. Helena baiklah x usik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. helena kacau je. tp yg ni die xkacau sbb die xsampai nak ambik. hahaha. payah kan kalau budak ade nak deco ssh skit.

      Delete
  3. cantek weh..kalau la MG rajin cam u...tingin nak deko2 tapi tak pandai..teruskan mendeko nanti leh MG tiru lak.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaah MG boleh je. yakin dgn diri ok. cer bukak pinterest tgk. mcm2 contoh boleh ambik situ. hehehe

      Delete
  4. sy suka cermin square kak.. hihihi..

    best tengok akak deco-deco.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk deco simple2 je rina. biasela org kurang bajet. hahaha. rina jd ke pndah rumah nti?

      Delete
  5. Another informative blog… Thank you for sharing it… Best of luck for further endeavor too.
    Herbal Potpourri

    ReplyDelete
  6. square mirror la rina. kalau bulat tu macam kene hang je kot. btw, suka header blog baru :)!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betul2 kna hang. sbnrnya dua2 kena hang tp tatau lg nak letak yg mane satu. huhu

      Delete
  7. rina,tempat susun shawl tu cantik..kemas je.hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kan. kite pun suka. tp die xkukuh la. sbb tu kena sandar ke dinding. huhu

      Delete
  8. Rina, lawa la dressing table tu....kira beli sebijik jela meja tu ea.....lantai tu mmg dh laminate ke rina yg wat...skrg mahal la kalau nk laminate floor kan.....kt suka konsep pinky tu....mcm bilik remaja2 gittu....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah liza. bli sbjik preloved je pun. haha.laminate floor mmg dorg da sedia bg. rina xsuka laminate floor. hehe.

      Delete
    2. Tingkat atas semua laminate ea rina....wahhh, bestnyaa....hikhik

      Delete