Monday, October 31, 2011

Rimmel Glam' Eyes Day Two Night Mascara

Salam dearies, today nak review pasal mascara which i recently bought...
Rimmel Glam' Eyes Day Two Night mascara...saya tak plan nak beli pun...but i was so in love with Zooey Deschanel...really adore her face...sampaikan jadi model untuk Rimmel pun sanggup beli...hehehe..i bought it at discounted price RM 33.80...original price is RM 39.90..


And here is my review:

It come with two different lashes...one for lengthening and one for volume

Pic from Google

The pic before i put on the mascara:


 unseen lashes...duhhhh..i have straight and sparse lashes 

Then i start with lengthening mascara first:







Okey macam xdak apa2 yang berlaku kan...memang tak dak difference sangat...cuma panjangkan bulu mata...

And then i put on top with volume mascara:





Okey this one nampak la difference sikit..i hate those clumps...but saya rasa jadi clump sebab i put lengthening mascara dulu pastu duk ambil2 gambar kan..so the lashes kering...and when i put Volume mascara, dia jadi clumpy macam tu la...hehehe

Overall:

Upside: 1) Betul2 pekat hitam n sapuan menyeluruh
            2) Volume mascara did a good job
            3) Tak payah pakai pengepit bulu mata pun boleh melentik


Downside: 1) Lenghtening mascara macam tak nampak perbezaan
                2) cepat kering dan menyebabkan ketul2 kalo terbiar lama
                3) Susah keluar kalau pakai mekap remover...kena pakai baby oil baru boleh keluar

Conclusion kat sini, lepas ni tak beli dah kot mascara ni..tu jek...tapi tetap peminat Zooey Deschanel :)



13 comments:

  1. aku dah xpakai mascara ar...huhuhuhuhuhu...gua dah xpedulikan kecantikan la ni...

    ReplyDelete
  2. konon glemer pakai glam eyes..hheehee

    ReplyDelete
  3. muka dia unikkk..iras2 katy perry..tp katy perry nmpak tua..dia sgt chumelll

    ReplyDelete
  4. lan pun ckp muka dia iras katy perry! n mmg pong! ko pnh dgr dia nyanyi? dia nyanyi pun sedap ok...

    ReplyDelete
  5. aku rase mcm penah dgr kot..dlm 500days of summer ke?

    ReplyDelete
  6. dalam elf pun dia ada nyanyi lagu x-mas,sedap hehehe... tp xsalah aku dia ada album gak kot cuma dia lg femes dlm lakonan...

    ReplyDelete
  7. oyekke...tp aku siyes suke tgk muke die dlm 500days tuh..n citer ape tah m night shamalamam tu wat..haaha nama pun x reti sebot..

    ReplyDelete