Wednesday, June 13, 2012

Wedding Review #1: Solemnization Veil

Salam semua,

harini agak sedeh sebab terpaksa berpisah dengan hubby selepas 10 hari bersama...haihlaaa...doakan sy dpt kerja cepat2 dekat kl/selangor okeh...

btw sementara berjauhan dengan suami boleh la nak update blog rajin2 sket...kalo suami ada xleh duk online sangat...ahahah...lama betul x blogwalking...ramai rakan2 blogger dan rakan2 lain kahwin...tapi mintak maaf sebab x dapat hadir ya...sy doakan semuanya selamat pengantin baru dan jodoh panjang hingga ke syurga :)

oke2 dah membebel pasal benda lain...emmm actually tak tau nak mulakan review yang mana...nak ambik yang paling simple dulu...hihi

untuk yang dah tahu, dulu sy pernah masuk contest yang dianjurkan oleh Puan Lijah dari Non-Cinderella Story...dapat la hadiah saguhati...hehehehe..thanx puan Lijah for this lovely veil :)

so inilah hasilnya:

1 meter inner lace
1.5 meter plain chiffon 





i miss him oredi T_T

My veil inspired by below pics (Khalilah Iskar)...mula2 nak pakai macam dia...tapi tak maula tiru sebijik2 kan...so sy longarkan kat bahagian muka (sebab rasa bila pakai melekap kat muka nampak bulat)...



orait tu je untuk hari ni...

p/s: sok kena kerja...sighhhhh (-_-')

14 comments:

  1. simple and nice. love. love. love.

    ReplyDelete
  2. gambar dua sebelum gmbr terakhir tu ada iras vie shantie

    ReplyDelete
  3. Tahniah sis.. :)

    Selamat Pengantin baru dan berkekalan ke anak cucu.. Amin :)

    ReplyDelete
  4. cantik sgt!!...warna peach ke Rina? nk sewa nnt boley? *wink wink* ihihi

    ReplyDelete
  5. assalamualaikumm..

    tahniah..selamat pengantin baghuu.. :)

    berkenan kat veil dan mekap awak..sesuai amat dgn muka awak..

    p.s : Majlis Perbandaran Sepang tgh iklankan jawatan kosong..try arr apply.. :) all da best!!

    daripada : Cik (Puan) Senah (silent reader)

    ReplyDelete
  6. suke bunga lily tu... hehehe. tahniah sis. u are really beautiful!!

    ReplyDelete
  7. Wahhh, panjangnya veil rinaa...asing ke dgn tudung beaded tuu...??

    ReplyDelete
  8. selamat pengantin baru rina..
    wish u all the best and semoga perkahwinan yg dibina berkekalan hingga ke surga..amin..

    btw..u look so pretty terutamanya time resepsi tu:)

    ReplyDelete
  9. thanks semua yang mendoakan sy dan suami...amin :)

    kalau ada sebarang pertanyaan boleh direct email saya k..insyaallah saya cuba bantu..

    hugsss!

    ReplyDelete