Thursday, June 14, 2012

Wedding Review #2: Strips Curtain as Photo Booth Part 1


Salam everyone,

my 2nd review...untuk pengetahuan korang masa saya akad nikah di rumah..kitorang tak dak pelamin2 semua…so end up just pakai this strips curtain yang saya tempah from Oh, Wow Lovely!

Plan sebenarnya nak pakai strips curtain ni untuk outdoor photoshoot sahaja…tapi end up cuaca panas sangat…so gantung kat rumah jerrr…

Tapi mak pulak tak suka strips ni…lepas habis tangkap gambar dia suruh cepat2 bukak...hahaha...

Tapi sempatla nak bergedik dulu…

Thanks a lot Airien for making me this strips curtain...Cuma sy add in colour mustard untuk differentiate sikit the color…

I love the curtain so much…nanti nak hias rumah sendiri pakai strips tu balik…

Pic from Shahfazrie Miskon












Ni lah cousin saya yang diberi amanah untuk pegang cam sy :)
muda lagi...ensem x? hehehe...
thanx Faris Merican..

Then sy pakai balik the strips curtain as photo booth dekat dewan kenduri… sorry tak banyak gambar sy pose dengan strips curtain dekat dewan.. i'll update photo booth at dewan kenduri later in next post...sebab still duk tercari2 gambar2 kawan2 yang posing di situ..heheehe

p/s: kalo nak buat sewa strips curtain ni ada tak orang nak sewa? heeeee...tapi not now la...tunggu semua settle dulu :p


20 comments:

  1. kita selalu cam tak sabar nak tunggu kak rina update blog. haha tak sabar nk tgk gambar kawin. >.<

    ReplyDelete
  2. Yup sama la :) finally sis Rina, congratzz :) review la pasal curtain nih, susah x nak buat. nampak sweett sgt pic rina ngan hubby berlatarbelakangkan ribbon curtain nih.

    Farah JB

    ReplyDelete
  3. dear, nape cantik sgt ni~~ geram! ehehehe.. baju cantik, mekap cantik~ suke anting2 tuh.. lain dr yg lain.. biase org x pakai pn anting2 besar mcm tuh mase wedding kn.. sukeeeeeeee laaaaaa :)

    ReplyDelete
  4. santekkkkk!!! ai nk sewa boleh? hehehehe... asl aku nmpk GEMOKKKKKK?!!! haih... aku tgh diet... aku rs aku dh kurus bnding 2mggu lps hehehe...

    btw rin,dh jd bini org dh... haih.. jeles den... xsabar nk kawen jgk!!! hehehe...

    ReplyDelete
  5. ncem nya kazen tuw.. Ngeh Ngeh :)

    Kak, ape name kedai yg jual lace kat penang tu? :P *lupa la..hihi..

    Btw, tak sabar nak tengok pict2 kawin akak lagi.. :)

    ReplyDelete
  6. ade3!!! pic kat photobooth tuuuu!!! hehehehehe!!!

    http://cheritera3march.blogspot.com/2012/06/c3m-107-resepsi-b2b-blogger-rina-hamid.html

    ReplyDelete
  7. gadis melayu- hehe gmbr cam sndiri je x hebat mcm fotog ;p

    farah jb- hehe x ssh pun sbnrnye nk wat..potong2 kain belen n ikat..tp kne byk sbr time potong kain..sy mls wat sndiri so upah ke org wat kan..huhuhu

    dira- hheheh..tq sis..pakai la jugak nti :)

    yui- bole jgn prasan gemok x? kalo ko gemok aku ni triple ganda gemok dri ko..hahahah..ko lg bberapa hari je k..hehehhe

    rina elisa- nma kdai tu FA Karim..huhu..ok2 nti akak wat review akak uplod ehh..

    ReplyDelete
  8. boleh ke sewa? memandangkan backdrop wedding idea lebih kurang same... macam teringin pulak nak sewa. hehehe

    ReplyDelete
  9. comey2.. nk sewa bape rm dear?

    ReplyDelete
  10. hhehhe...smart2...nmpk moden sikit kan...pastu leh jimat cost, x payah ada mini pelamin kat rmh...pakai strips curtain ni je...

    ReplyDelete
  11. rina, memang nampak simple dan menarik...lam gambaq pon dah cantik..kat luaq lagi la kan... :P

    ReplyDelete
  12. thanks for the credit dearie!! mmg "oh wow, lovely!" sgt! thnks for supporting owl!!

    y u so prettyyyyy!

    xx!

    ReplyDelete
  13. naju- heheh so far i x buat utk sewa lg..sbb brg2 kawen still belum clear..x abes kemas lg..if i nak sewakan i'll inform k..btw date u nak pakai bile?

    tqah- hehehe belum ditentukan lg..sbb x terpk lg nak bg sewa..hehe

    liza- btol2..sbb nak jimat ler ni pakai bnd ni jek..hehehe

    cik gold- hehe tq dear! :)

    airien- thnx so much 4 d lovely item..love it dear :)

    ReplyDelete
  14. wedding bulan 11 ni.. still have time kan. you cantik sgt dear, jelly I. ^^

    ReplyDelete
  15. serius cun banat curtain nie, ieda ade snap pic kat cinie haritu ^_^

    ReplyDelete
  16. naju- alaa nti wedding u pun konfem cantik okeh...seri pengantin akan kuar..hehehe

    ieda- hehehe email la kt kite ieda :p

    dalila- thanks!

    ReplyDelete
  17. hai rina..

    i pon stay area sbrg perai..
    nk tanya yg loon fashion tu katne?
    thanks!=)

    -noor-

    ReplyDelete
  18. hye noor, loon fashion kat tenggiri..u tau shell tenggiri x?

    ReplyDelete
  19. inspirasi mcm dlm majalah cosmo la...nice!!

    ReplyDelete