Sunday, June 17, 2012

Wedding Review #3: Solemnization Hand Bouquet

Salam...

mentang2 la berjauhan dengan suami...rajin pulak update blog ni...huhu..

sepatotnya nak sambung entry strips curtain photobooth..tapi memandangkan gambar2 belum ada sepenuhnya (duk kumpul2 gambar lagi)...some more nak settle dulu review hari akad nikah baru review hari resepsi...so hold dulu yang tu...

now nak update hand bouquet saya untuk hari akad nikah... dulu saya pernah mention nak giant flower hand bouquet macam ni kan:


Tapi tak jadi sebab tak dak masa nak buat...nak upah orang bajet dah lari...so pakai saja apa yang ada...2nd option ialah pakai bunga cala-lily...beli bunga artificial sahaja...dan buat sendiri...huhu

6 batang cala lily X RM 6.90 sebatang = RM 41.40 (discount 20%) = RM 33.12
Ranting2 kecil (sorry tak tau bunga apa tu) = RM 9.90 (discount 10%) = RM 8.91
2m Polkadot Ribbon X RM 1.60 per meter = RM 3.20

Total = RM 45.23
* tak tau la price camni consider murah ke mahal...huhu..korang rasa?






pakai pic ni lagi...mesti korang bosan kan? muehehehe

p/s: bunga ni sekarang dijadikan hiasan di rumah...

16 comments:

  1. Kalau fresh flower RM60..cala lily tu..:) tapi u buat boleh simpan..hihi

    ReplyDelete
  2. kite ingatkan bunga betul. rupenye artificial je.. tapi cantik.

    ReplyDelete
  3. wah rina nuha ingat HB rina tu guna fresh flower. mantap! btw panjang jgk polka dot riben tu nk kena guna smpi 2m ye?? :)

    ReplyDelete
  4. cik fa- hehe mmg suwittt..

    qyla- haah tula..nti pakai xleh simpan dah..huhu..mcm bunga time resepsi pakai fresh flower..abes dah masuk tong smpah sbb dah layu sume..huhu

    iena- thnx!

    oshinz- hehehe haah bunga tipu je :)

    nuha- hehehe..haah pakai 2m sbb lilit pjg jugak..pastu nak amek buat ribbon lg..sbb tu 2m pakai..

    ReplyDelete
  5. laa... sy ingatkan bungga idop daaa~~~ :P

    ReplyDelete
  6. Eh nmpk mcm fresh flower lak...ingatkan td fresh flower....cantik2...

    ReplyDelete
  7. Cantik, sesuai u pakai tudung macam tu :)

    ReplyDelete
  8. rina ellisa- bunga tipu jek :(

    liza- hahaha ramai jugakk ckp cmtu..tetamu yg hadir smua ingt bunga idup..heeheh

    shura- hehe thnx..x sabar tgk ur wedding!

    ReplyDelete
  9. salam..cantik la bunga ni..kt mane u beli bunga ni erk?i tgk kt kdai smue cam x cantik...nmpk fake sgt...

    ReplyDelete
  10. anon- salam..bunga ni beli kt kepala batas penang..huhu..dia mcm bunga getah..daun dia pun bukan plastik..

    ReplyDelete
  11. dear..bunge tu beli kt mane ye?

    ReplyDelete
  12. Kak mne sis beli artificial calla lily tu pleaseeee nak th sbb nk buat utk nikah ni..xnk pakai fresh sbb tkut sy xpndai jg

    ReplyDelete
    Replies
    1. bli dkt png sis. kt kpl batas. u org png ke?

      Delete
  13. Pleaseee nk th beli kt mne sis

    ReplyDelete