Tuesday, June 19, 2012

Wedding Review #4: Solemnization Doorgift

Salam u ols,

jiwa rasa serabut sangat2 sekarang..serabut kerja...serabut tak dapat kerja lain lagi...serabut duk berjauhan dengan suami...harap2 ada hikmah nanti...amin :)

ceriakan diri jugak...dan nak update pasal doorgift sy time akad nikah... family sy hanya jemput ahli keluarga terdekat, kwn2 yang rapat dan jiran2 jek...dalam 120 orang je kot...tak ramai kan...heeee...

Alhamdulillah doorgift saya time akad nikah telah di 'sponsor' oleh makcik sy...tq so much makyah...tapi sponsor bekas biru tu jelaaa...ni detail doorgift akad nikah sy:

1) Bekas biru dari Ikea (tak tau la price berapa) makcik tak reveal...tapi sepeket ada 3 bekas (betoi ka x ayat nih..huhu)
2) Kurma, kismis dan koko jelly 
3) Plastik untuk isi kurma, kismis dan koko jelly
4) Doily paper
5) Pink ribbon (pakai balik wedding abang dulu..ada belen banyak)
6) Brown paper beg
7) Thank you tag (print sendiri)

Memandangkan dah campoq2 orang bagi dan ada mak beli dan sy beli...so pengiraan sukar dibuat...nak bajet pun tak reti dah :p








Pas ni rasa2 nak buat review apa eh? huhhuhu

daaaa~

11 comments:

  1. Cantik, eh time akad nikah kena bagi gift juga ke??

    **Alamak, tak ada ni :(

    ReplyDelete
  2. semua nya nice.. Review pasal baju pulak.. yeyyy!!! :P

    ReplyDelete
  3. Eh goodies rina time akad ngan masa sanding lain2 ke...??wahh, bsr gk budgetnya tuu kan...

    ReplyDelete
  4. Dear Rina,

    I was blogwalking looking for reviews untuk dewan dekat area Seberang Perai and thank God I bumped into this blog! Rina dearie, tolong buat review pasal Dewan Seri Endon yang dah siap deco pleaseeee..

    Mira dah booked untuk Kompleks Sukan MPSP, but still looking around for better option. Susah sebab mira tak boleh nak tengok sendiri sebab sekarang stay dekat Australia sampai sebulan sebelum majlis. So semua preparation kena buat online and mintak tolong family buatkan..:(

    so hope to hear from you soon!

    excited-but-nervous-bride-to-be,
    Mira

    ReplyDelete
  5. ada- tq dear :)

    shura- heheh..x bg pun xpe..tp sbb makcik da belikan..so mak decide bg time akad..nak bg time kenduri x ckup pulak..huhu..

    bride #1- thnx dear :)

    ReplyDelete
  6. rina ellisa- oke2 baju lepas2 ni..hehehe..

    cik fa ismail- thnx..google je dear :p

    liza- haah asing2..tp utk akad nikah makcik belikan..kami just byr paper beg, tag n plastik tuk isi2 kurma kismis tu..heheheh

    amirah- thnx 4 dropping by dear.. actually dwn sri endon is much better..kwsn cntik..dewan cntik..pa system meja kerusi sume dah di provide..tp makan kena amek kt dorg gak..mak xmo sbb mulot mak n bapak kite suke mamak betol masak..dwn sri endon melayu masak..heee cerewet sket parents sy bab makan..nti i cuba sevey pics deco dwn sri endon oke..drop me email k..easier utk kita smbg situ :)

    gadis melayu- thnx dear :)

    ReplyDelete