Monday, November 10, 2014

Part 2 : Progres Rumah Kami

As Salam,

Sambungan dari Part 1: Progres Rumah Kami

Setelah settle bab drawing dan permit dari MPS, terus call kontraktor tersebut untuk start kerja-kerja extension.
Jangkaan masa nak siap dalam lebih kurang 2-3 minggu. tapi cepat betul Indon2 ni buat kerja. baru 3 hari dah naik setengah dinding.


 Sebelum


Tengok tu grill dah pasang dulu sebabnya sebelum ni ingatkan tak jadi extend. nasib baik la orang buat grill cakap nanti lepas setel extend dia akan datang touch up balik semua. 






Lepas ni makin gemok la laki sebab rajin nak masak hari-hari sebab dah besarkan dapur. hahahha apa kaitan?

So far baru ini yang siap. kalau lepas renovate hasil dorang buat ni cantik. insyaAllah saya akan recommend kat dalam blog. so far tak berani lagi recommend sebab tak siap lagi and takut hasil tak ok kan. heheh. 

Ok part 3 bersambung ye. 

Bye!

Rina Hamid

18 comments:

  1. Replies
    1. dkt bandar baru salak tinggi jgak. dkt je dgn rumah sewa skng. hehe

      Delete
  2. wow.. cantik.. tp tingkap naco je ke?

    sy ada dlu extend rumah macam ni la. dalam 10kaki x 22kaki dalam RM20k je.

    kontraktor tu kemas hasilnya. Kalau nak contact dia call la 019-334 5398.
    nama dia arif kalau xsilap.
    tq mencelah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo kontraktor tu ktne eh? tp dah start pn buat yg ni. hehehe. haah tingkap nako je. sbb ambik blk tngkap asal. tngkap asal pn nako jgak. save bajet. hehehe

      Delete
    2. shah alam dan klang valley semua cover.

      Delete
  3. best nye dah leh renovate rumahhh

    ReplyDelete
  4. Salam first time singgah sini. Bestnya dah ada rumah sendiri

    ReplyDelete
  5. sis dah check defect ke sblm reno? sy pun bakal penghuni salak perdana juga.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy dah setel check tp ade lg yg benda2 baru nmpak. huhu. berjiran la kite nanti. awk fasa mane? 5a jgak ke?

      Delete
  6. waaa best nya akak nak duduk rumah baru dah lepas ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rinaaa!! dah lama xnmpk awk. heheheh. akk mmg bz sgt2 skng ni xsmpt nak blogwalking mana2. update blog pn laju2. tp kdg2 bila blogwalking x smpt plak nak komen. jgn marah tau :P

      Delete
  7. salam..akak dah strt tinggal situ ke? saya baru plan nk beli fasa 3A kat situ. malam semalam jalan2 macam takde org tggl lagi..maybe soon ramai akan pindah kot..sbb nampak mcm ramai tgh buat reno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. belom lg tngal situ. insyaAllah ujung bln 12 baru duduk. rsnye mmg bln 12 n bln 1 bru ramai duduk. skng ramai duk setel kan defect dgn renov kan.

      Delete
  8. Sya beli umah aritu xde renovate pape pon. ade plan nk besar kan dapor tp cm tnggu ad rezki lebih la. Skang blakang tu jadik tempat tanam macam2. serai, kacang bendi, pandan, etc. Yang best sume pokok menjadi lak. bendi bukan maen meriah. tp bukan Sya tanam la. Mak tanam kan. Sya tolong petik bile rajin. hehe

    ReplyDelete
  9. Nice house ..
    Please visit www.kreasimelati.com
    Thanks

    ReplyDelete
  10. Assalam.... Yg masi tercari2 tukang rumah yg kerja nya kemas dan upah berpatutan silah hubungi sy d no 0192945175 atau wssp je d no 01129110298(amir) yg berkaitan dgn keje ubah suai insya allah sy bole buat kan ..terimah kasih

    ReplyDelete