Friday, May 29, 2015

Brief Updates

Assalamualaikum.

Nak update lelaju nanti cerita jadi basi. Tapi ni ala-ala briefing la. cerita in detail menyusul kemudian. haaa banyakla menyusul kemudian. entah2 tak update langsung. banyak story masuk draf je lebih. hahaha.

BTW, tiap-tiap minggu mesti ada plan ke sana ke mari. dah almost sebulan weekend tak duduk rumah. ada ja kaki tu melangkah ke mana-mana. rumah dah macam tongkang pecah. bencik tengok.
Minggu ni pun sama. Esok parents nak datang from Penang. Bolehla bermanja dengan mak mintak dia tolong masak. wakakakaka. bertuah punya anak.


Helena say 'Hye uols!!"

Sepanjang busy2 memanjang, dah setel few things kat rumah. Dapur ku dah ada kitchen cabinet. legaaaa. Storage wall untuk tangga pun done, beli sofa tilam lemari pun done.

For a time being, taknak keluarkan big amount of money untuk rumah lagi. bawak2 bertenanng sat dulu. tunggu hujung tahun pulak pk dining table dengan katil.


So ni lah apa yang dah setel so far:

 My lovely fuschia sofa yang husband tak suka. kekeke
btw those stripes tak masuk so mintak kedai perabut tukarkan pada cream cover + we requested additional back pillow pakai cover yang sama dengan butterfly tu. So will be total 8 back pillows (four plain cream color + four turquoise pink butterfly cover).
Tunggu dapat semua back pillow baru akan blog entry lain.


Kitchen cabinet my fav part. Kabinet Nyatoh spray white. Tengok tu betapa semaknya rumah. sampai sekarang tak habis kemas dapur. 
Will blog bila dapur dah kemas dan free. kekekeke

TV wall cabinet + Stor bawah tangga. Cer cari mana pintu?
Ni pun akan blog di lain entry.

So itu je buat masa sekarang. Tunggu lah bila ada masa will update soon! Hutang tiga entry!

Babai!

Rina Hamid

10 comments:

  1. Ya Allah cantiknya sofa rina....berkenan giler dgn kaler dia..oo tu panggil kaler fuschia ea...betul ke ejanya ni...haha....nyatoh jadi kabinet ke...mahal tuu.....syoknyaaa....

    rina yg last sekali tu kabinet tv ke....x berapa clear laa.....lawaa la rmh rinaa.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dlm gmbr nmpak mcm pink. ehehe. rumah biasa je liza x secantik rumah2 moden skrg. heheheh. nanti kite rajin kite update satu2 ok. tq liza :)

      Delete
  2. eeee suka gila sofa rina tuuuu..berbaloi 2k!
    kc ala english ka? comey kaler putih..klu suria ambik hitam, pemalas hahahaa

    tuu wall tu cantiknya..bawah tangga ka lagu mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tp kena marah plak dgn mak sbb amik putih. mak cakap anak dia ni bukan rajin nak ngelap2. stg jd hitam padan muka. kekekeke.
      tu wall asalnya nak buat pintu bawah tngga ja tp laki suggest buat sampai ke siling. haha

      Delete
  3. Cantek nya sofa sis ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ ..maaf ye nk tya kedai kt bangi tu area mane ye?

    ReplyDelete
  4. wow! wow! wow! itu je nak cakap..hehehe! no serious, sofa rina mmg cantik! kc putih memang idaman hati! cantiksss.. :)

    ReplyDelete