Wednesday, September 17, 2014

Cat Atau Wallpaper

Salam.

Dilema hari Rabu.

Cat atau Wallpaper?




Korang rasa?

Mana senang lagi?

Mana murah lagi?

Sy mestilah nak yang senang dan murah.

Muehehehe.




Dua pilihan design paling sy suka.

Chevron atau stripes.

Tapi.

Dilema lagi.

Wallpaper ke cat.

Kalau ikutkan design sy nak, memang tak dak design Chevron.

Stripes ada tapi tak menepati citarasa.

So, korang rasa?

Kena cat la kan?

Tapi nak ukur2 bagai tu, hmmm.

Laki pulak cakap dia malas nak layan dengan angan-angan ku ini.

Well dia tak minat deco2 ni.

Katanya "Duk je dengan cat sedia ada tu tak leh ke?"

Aku?

Hmmmm.

Berangan jela kau Rina.

So cat ke wallpaper?

T_T

22 comments:

  1. Kita suka wallpaper tapi pikir kalau terkopek nanti buruk. So cat ? Tapi cat biasa sangat. Hahahaha. Tetibe kenapa kita pun jadi dilema ni. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. wallpaper pun tahan lama.. xde masalh.. nk sng pilih wallpaper..

      Delete
  2. Scha nak re deco master bedroom. Husband pn malas melayan. Scha cat stripe je. Chevron x mampu nak ukur2

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula chevron mcm complicated skit. tp sukaaaa. nak mengecat mmg rina sndiri la kena buat. asben awai2 dah cakap dia xmau buat bnd2 ni semua. kalau nak jugak buat sndiri T_T

      Delete
  3. wallpaper biasa bunga2 kan?
    cat yg stripe2 tu..
    ntah x pernah buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wallpaper ada byk design. tp org ckp wallpaper ssh nak pasang. unless kalo pergi kedai specialized dlm wallpaper nti dorg akan psg. tapi mahal sgt2. xmampu. huhu

      Delete
  4. Cantik cat... Tahan lama... Tapi wallpaper ok gak sebab ada yang tahan sampai 10tahun kan....hehehehe...cuma ongkosnya juga kena lebat...huhuhu....

    Kalau nak jimat cat la Rina..... Tapi leceh la kan....takpe you can do it.... Chayo chayo

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa wallpaper mahal. tp cat nak kena buat sorg2 plak T_T

      Delete
  5. bilik onie,onie cat sendiri...puas hati gila,hehe...wallpaper mahal kot,tak mampu...tapi kalau nak cat design chevron memang masak kak,jenuh nak ukur,hhaha...stripes pun ok what...kena pandai main dengan color,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa tp stripes mcm dah biasa. ingt nak buat chevron utk blk anak. tp pk mcm susah plak nak gecat. dahla asben xmo memberi pertolongan. hahaha.

      dilema sunguh T_T

      Delete
  6. cat!

    chevron leceh tp best
    ade yg jual template dia
    senang keje sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. wawawa nak beli template yg mcm ruler besar tu kan? ada tgk kt utube. tp kalau buat sorg2 payah. huhu

      Delete
  7. cat! rumah aku kt penang guna wall paper. jemu tgk okey! nk tukar kne bukak lps tu terkopek la,apa la,lps tu last2 xtukar. so aku sarankan cat! cat lg murah tp kje banyak sikit kalau nk stripes2 atau design2 skit tp bila rasa nk tukar at least dinding xrosak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? tula ramai suggest cat. tp kalau cat bodo satu tone senang la kot. kalo nak berdesign mau kena 2 org jgak. tp apakan daya laki ai xmau tlg. dia xbg buat tp aku nak. so dia ckp kalo nak p buat sndiri. wahahahaha

      Delete
  8. cat la rina, murah pun murah..klu jemu boleh cat lain kaler..muehehe stripes la paling senang dgn ada anak kecik xdan kot nak chevron bagai..hehe klu utk small room ok laa

    wallpaper leceh akak suria penah mintak quotation area nilai sbb dia dok nilai mahai pun ya..T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kan. kan main nak berchevron bagai. dahla ada anak klau buat tah2 amek masa 2 taun baru siap. wahahahaha.

      Delete
  9. Wall paper utk feature wall...yg lain cat jek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq 4 d advice. tp wallpaper mcm mahal la plak. kt kaison je murah. tp yg design nak xde plak kat kaison.huuhu

      Delete
  10. Kalau wallpaper mmg rambang mata nk pilih design...tp tula probnya, kalau pilih hat yg murah sikit nnt nk cabut mau terkopek2....pastu paling tahan pon 5 tahun kan....kalau dh terkopek dinding lagi bsr kos nk cat balik.....huhu

    ReplyDelete
  11. letak dekat 1 wall je pun cantik. dinding yg lain cat :)

    ReplyDelete
  12. rina, chevron cantik...lagi2 mcm gambar 1st tu...nak senang sket buat mcm arni yusnita buat kt hall dia...besaq2... tapi xde la senang mana sangat kan kena ukur jugak...hihi

    ReplyDelete